Ouder worden we (helaas) allemaal. We doen er dan ook alles aan om er nog een beetje fris en jong uit te blijven zien. De juiste voeding kan hierbij een handje helpen. Er zijn ook voedingsmiddelen die je beter niet meer in huis kunt halen. Dit zijn voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt.

voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt
Bron: Pinterest

Voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt

De volgende voedingsmiddelen kun je beter uit je dieet schrappen. Ze zorgen er namelijk voor dat je sneller ouder lijkt.

1. Spicy eten

Sommige mensen kunnen een beetje spicy best waarderen. Toch blijkt nu dat het beter is om niet té spicy te eten. Spicy voeding zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten wijder worden en misschien zelfs kunnen knappen. Hierdoor krijg je paarse vlekjes.

voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt
Bron: Pinterest

2. Margarine

Je huid is het grootste orgaan van je hele lichaam. Het wordt nou eenmaal beïnvloedt door alles wat je eet. Eet je veel margarine? Dan kan dat effect hebben op de staat van je huid, omdat er veel minder goede vetten inzetten.

3. Frisdrank

Door de grote hoeveelheid suiker is dit absoluut een slechte keuze. Zo is het niet goed voor je tanden, maar heeft het ook effect op andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan je gewicht!

4. Kant-en-klaarmaaltijden

Deze maaltijden bevatten simpelweg vaak veel te veel zout. Dit zorgt ervoor dat je meer gaat drinken dan je eigenlijk nodig hebt. Uiteindelijk gaat je lichaam vocht vasthouden op plekken waarbij het helemaal niet nodig is. Hierdoor krijg  je bijvoorbeeld opgezwollen handen of voeten.

5. Alcohol

Alcohol zorgt er uiteindelijk gewoon voor dat je uitgedroogd raakt. Hierdoor droogt ook je huid uit en kan het zich minder goed beschermen tegen rimpels. Overigens helpt het niet om een glaasje water ter compensatie te drinken nadat je alcohol hebt gedronken. Je huid is namelijk de laatste plek waar het vocht terecht komt! Andere organen gaan voor.

voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt
Bron: Pinterest

6. Bewerkt vlees

Veek vlees wordt bewerkt om de smaken te stimuleren of de houdbaarheidsdatum te verlengen. Dit is eigenlijk gewoon heel slecht voor je lichaam! Je kunt dit beter skippen.

7. Gefrituurde voeding

Ook gefrituurde voeding bevat onwijs veel vet. Iets wat uiteindelijk negatieve invloed heeft op je huid, waardoor je er ouder uit gaat zien!

8. Baksels

Taart, koekjes of cake zijn ook niet de beste opties voor je lichaam. Ze bevatten wederom veel vet en daarnaast ook nog eens onwijs veel suiker. Het kan op lange termijn voor allerlei ontstekingen zorgen.

9. Caffeïne

Helaas is dat kopje koffie ook een minder goed idee. Het zorgt er namelijk voor dat je meer en sneller moet plassen. Hierdoor zou je uitgedroogd kunnen raken. Iets wat dus minder goed is voor je huid.

voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt
Bron: Pinterest

10. Siroop

Siropen bevatten onwijs veel suikers. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder goed gebruik kan maken van koper. Hierdoor wordt er minder collageen en elastine aangemaakt. Stoffen die je lichaam nodig heeft om je huid gezond te houden.

11. Agave

Hoewel je zou denken dat dit gezond is, valt dit toch wel tegen. Agave bestaat namelijk voor maar liefst 90% uit fructose. Oftewel: suiker.

12. Verkoold vlees

Heerlijk om op zomerse dagen de BBQ aan te steken. Toch zorgt het ervoor dat het vlees een stuk minder gezond is voor je lichaam. Dit kan wederom zorgen voor verschillende soorten ontstekingen.

voedingsmiddelen waar je snel ouder van wordt
Bron: Pinterest

Lees ook: 9 voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur