Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen kleur. Kleuren hebben namelijk bepaalde energieën en invloeden. Ze kunnen beïnvloeden hoe jij je voelt, van zelfvertrouwen vergroten tot aan kalmte veroorzaken. Het is dus wel duidelijk dat bepaalde kleuren krachten versterken, maar wat betekent dit voor jouw sterrenbeeld?

kleur sterrenbeeld
Bron: Pinterest

Waterman (21 januari t/m 19 februari)

Een Waterman houdt het meest van blauwe tinten, ze houden van de kleuren waar weinig mensen van houden en waarvan je het juist niet snel verwacht. Blauw is een kalmerende kleur en deze kleur helpt een Waterman om zijn energieën in balans te houden, maar deze kleur brengt ze ook op goede ideeën. De kleur blauw zorgt voor vloeiende gesprekken en leuke experimenten.

Waterman is een water en lucht teken, dat is ook allebei blauw, het teken is er dus echt mee verbonden.

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Dit had je misschien niet verwacht, maar Vissen houden het meest van gele tinten. Deze kleur doet wonderen voor ze. Tinten die te fel en helder zijn passen niet goed bij dit teken. De kleuren wit en lichtgroen zijn voor een Vis ook nooit verkeerd. Lichtgroen zorgt ervoor dat een Vis veel inspiratie krijgt.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Een Ram krijgt goede energieën van een dieprode kleur, het versterkt zijn passies en zorgt voor eigen initiatieven. Rood is de kleur van opwinding en deze kleur zorgt ervoor dat de levenslust van een Ram wordt gestimuleerd. Een Ram wordt niet graag genegeerd en ook dit kunnen we aan de mooie rode kleur opmerken.

De kleuren wit en roze kunnen je goed kalmeren als dat nodig is, maar het mag wel duidelijk zijn dat een Ram met rood wordt geassocieerd.

Stier (21 april t/m 20 mei)

Stieren zijn absoluut geen fan van de kleur rood omdat dit je negatief beïnvloedt. De kleuren roze, crème, zwart en wit zorgen bij jou voor een veel fijner gevoel en passen echt bij het temperament van dit teken, maar ook bruin tinten zoals beige zijn een goede keuze.

Tweelingen (21 mei t/m 21 juni)

Tweelingen houden van groen en gele tinten, deze kleuren staan voor verjonging en creativiteit. Een andere kleur die jou energieën versterkt is zwart, bij deze kleur voel jij je op je gemak. Wees niet bang om eens een keer iets anders te proberen, want geel past ook geweldig bij je. Deze kleur inspireert je geest en wekt nieuwsgierigheid op.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Bij een Kreeft hoort niet één kleur, nee, eigenlijk alle zee tinten versterken de energieën van dit teken. De kleur blauw is gunstig voor succes in je carrière, zeegroen is een uitstekende kleur voor werkkleding, rood fleurt je op als je down bent en helder wit zorgt voor een goede intuïtie en gevoeligheid.

De kleur zwart moet je absoluut vermijden, dit kan voor somberheid zorgen.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Dit is erg voor de hand liggend, maar de kleur oranje staat een Leeuw echt waanzinnig, deze kleur zorgt voor een goede uitstraling van je persoonlijkheid. Nog zo een voor de hand liggende kleur die uitstekend bij een Leeuw past is goud. Deze kleur versterkt je warme hart en geeft je een positieve geest. Ook geeft deze kleur je de aandacht die je wil en hierdoor krijg je een optimistische kijk op het leven.

Pasteltinten passen niet goed bij het temperament van een Leeuw, dit soort kleuren moet je dus vermijden.

Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Alle soorten pastel tinten passen goed bij een Maagd. Ze zorgen ervoor dat je je comfortabel voelt. De kleur bruin houdt je gefocust op je persoonlijke groei. Deze kleur staat voor stabiliteit en dat kan een Maagd goed gebruiken.

Weegschaal (23 september t/m 23 oktober)

De kleur blauw past goed bij een Weegschaal, deze kleur staat namelijk voor balans en dat heeft een Weegschaal nodig. De kleur roze kan je comfortabel laten voelen en dit kan ervoor zorgen dat je hart wordt geopend, deze kleur roept je liefdevolle aard op. Lichtblauw zorgt voor een sympathieke uitstraling en helderheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tessa (@tessavmontfoort)

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Bij een Schorpioen passen verschillende tinten, namelijk, paars, kastanjebruin, donkergroen en een zwarte tint. De kleur zwart houdt een Schorpioen nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ze kunnen groeien in hun persoonlijkheid. Lichte tinten passen absoluut niet bij dit teken.

Boogschutter (23 november t/m 21 december)

De kleuren geel en blauw komen het beste uit voor jou, maar soms kan wit er ook voor zorgen dat je even kalmeert. Paars staat bekend als de kleur van de spiritualiteit en deze kleur zorgt ervoor dat een Boogschutter zich durft open te stellen en brengt het teken in een positieve sfeer. De kleur zwart vind je zelf erg mooi, maar helaas heeft deze kleur een negatieve invloed op jou.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Het teken Steenbok heeft een voorkeur voor aardekleuren zoals bruin en kakigroen. Rood is een kleur die ze niet vaak dragen omdat, deze kleur ze niet comfortabel laten voelen. Een goede zwart-witcombinatie is jou favoriet aller tijden. De kleur grijs zorgt ervoor dat je op het juiste pad blijft, neutrale aardekleuren versterken je betrouwbaarheid en de kleur bruin zorgt ervoor dat jij je doelen makkelijk bereikt.