Het is ons allemaal overkomen: je hebt een reeks aan leuke foto’s op Instagram geplaatst, maar na een poosje begin je te twijfelen. “De tweede foto past toch beter in m’n feed dan de eerste foto.” Herkenbaar? Dat dachten we al. Eerder kon je dit niet veranderen, maar tegenwoordig is alles mogelijk. Wij leggen je uit hoe.

Volgorde photodump veranderen Instagram
Bron: Emily In Paris

Photodump

Misschien heb je ze al langs zien komen: beroemdheden, maar ook vrienden die een aantal willekeurige onbewerkte foto’s op Instagram plaatsen. De bedoeling van een photodump is meestal om ongeposeerde foto’s te plaatsen. Het kan van alles zijn, als het maar ‘casual’ blijft. Je kan tot tien foto’s in een post plaatsen, wat genoeg is om bijvoorbeeld een kiekje te laten zien.

Het is de meest gekozen manier om foto’s te delen. Instagram gebruikers durven hierdoor ook steeds vaker imperfecte foto’s te plaatsen. Geen filters en make-up, maar ook de wat grappigere momenten. Want eh, waarom zouden we ons voordoen alsof we o zo perfect zijn?

Het artikel gaat verder onder de posts. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Volgorde aanpassen

Photodumps zijn dus amazing, maar het is niet meer zó amazing als je spijt hebt van de volgorde. Je realiseert je pas uren later dat je misschien de vierde foto als ‘hoofdfoto’ had kunnen gebruiken. Of je verwijdert ‘m helemaal en je post alles opnieuw, of je laat het zoals het is. Dat zijn de enige twee opties, denk je dan. Gelukkig kan je de tegenwoordig de volgorde van je carrousel veranderen, wij leggen je zorgvuldig uit hoe je dat moet doen.

  1. Kies de photodump uit waarvan jij de volgorde wil veranderen.
  2. Klik op de drie puntjes rechts bovenin de post.
  3. Klik vervolgens op edit.
  4. Klik daarna op het prullenbakje links bovenin. Herhaal dit voor alle foto’s die je op een andere volgorde wil. Je foto’s worden niet permanent verwijderd!
  5. Ga vervolgens naar je profiel en klik rechts bovenin op het hamburger menu (drie streepjes).
  6. Ga naar instellingen en toets in de zoekbalk ‘onlangs verwijderd beheren’ in.
  7. Klik op de eerste foto die je terug wil in je photodump.
  8. Klik dan op de drie puntjes links bovenin de post en klik op ‘in profiel weergeven’.

Ta-da! Herhaal dit voor alle foto’s die je weer terug in de Carrousel wil. De volgorde van de Carrousel is de volgorde waarop je ze terugzet.