Geruchten over een relatie tussen Maan en Karel Gerlach van Goldband staken afgelopen zomer al de kop op, maar de zangeres bevestigde het afgelopen donderdag nooit met zoveel woorden. Gisteren verscheen hun nieuwe single Stiekem uit, en die gaat over een geheime liefde.

Maan Karel Gerlach Stiekem
Bron: @karelgerlach en @maan.de.st

‘Ik ben verliefd’

In augustus gaf Karel al toe verliefd te zijn, hoewel de twee nog niet officieel een relatie hebben. Vorige maand vertelde Maan dat de twee “heel blij zijn samen” en het “heel leuk” hebben. Het officieel bevestigen kan ze dan nog niet, maar inmiddels is hun song een feit.

Stiekem

Maan vertelt bij De 538 Middag met Frank dat ze de Goldband-zanger leerde kennen tijdens een awardshow en dat ze geregeld bij hun optredens ging kijken. “Ik was bezig met een album en wilde hun er graag op hebben” Ze doken samen de studio in, waar het nummer Stiekem uit voortkwam. En uiteindelijk sloeg de vonk tussen beide artiesten over.

Ook ontstaat er het liedje En wat meer, lacht Maan in de uitzending. Uit de titel kan je zelf wel bedenken waar het liedje over gaat. Toch wil ze liever niet te veel over haar fling kwijt. “Dit soort dingen zijn ook privĂ© en aan jezelf om uit te zoeken en te ontdekken”, aldus Maan. Het nieuwe lied gaat over twee mensen die naar elkaar verlangen. Maar Maan maakt het meteen duidelijk: “Niet per se over ons.”

Stiekem het begin van hun romance

Dat het liedje Stiekem gebaseerd is op het begin van hun romance, is wel overduidelijk. “Het is te druk in de kamer om je aan te raken, maar mijn ogen vinden een weg om met je te praten”, zingt Maan. “Ik wil alles met je delen zonder dat iemand het ziet”, vervolgen de mannen van Goldband.

Het liedje is gisteren uitgebracht en wordt inmiddels al geliefd. Zo reageren volgers onder de post van Maan. “Hij blijft al in mijn hoofd zitten”, schrijft iemand. “Love it”, schrijven heel veel anderen. Om 11:00 uur komt de videoclip uit, maar ondertussen kunnen we het liedje op alle streamingdiensten op repeat beluisteren.