Het drinken van alcohol, het is heerlijk – sterker nog, je kunt de avond van je leven hebben als je ladderzat bent. The day after is meestal dan weer net even minder tof. Je bent heel wat euro’s lichter, voelt je lichamelijk fucked up en je hebt jezelf weer eens flink voor lul gezet. Afijn, als je er een keertje voor kiest om geen alcohol te drinken haal je daar heel wat voordelen uit.

stappen zonder alcohol FEM FEM

Je bankrekening krijgt even rust

Lets be honest: alcohol kost geld. Je neemt je voor om maximaal een paar tientjes uit te geven maar nadat je een aantal glazen naar binnen hebt gegoten sta je maar wat graag met je bankpas te zwaaien. Met de huidige betaalmethode van contactloos betalen is het al helemaal appeltje-eitje. En dan the day after.. Je durft niet eens meer op je bankrekening te kijken wat de schade is van vannacht. Jup, als je niet drinkt heb je allicht meer geld over.

Dronken mensen spotten

Nu ben jij een keertje niet degene die te kijk wordt gezet. Struikelen over je eigen benen of dronken tegen de eerste de beste knul aanhangen. Je vriendinnen hebben vast mooie verhalen over jou als je weer eens te diep in het glaasje hebt gekeken. Dit voorkomen? Dan zit er maar een ding op. Lekker aan de fris gaan is dan de oplossing. Nu kun jij wel helemaal stuk gaan om jouw vriendinnen die ladderzat zijn of ieder ander mens wat niet meer wat voor of achter is.

Betere nachtrust

Geen duizelingen in bed, niet het idee dat je moet overgeven en elk ander vervelende situatie die jij moet ervaren als je in bed ligt. Overigens is het bewezen dat zonder alcohol je een stuk beter slaapt. Je valt inderdaad sneller in slaap met een glaasje achter de kiezen maar voor je slaap zelf is het niet bevorderlijk. Lijkt ons heerlijk: in slaap vallen zonder dat je daarna wakker wordt om een sprintje te trekken naar de wc.

Katervrij

Om dan nog even door te gaan op het vorige bericht. Geen wc-bezoekjes, geen emmers naast je bed, geen vervelende hoofdpijn en al helemaal geen verrot humeur. Er is niks, maar dan ook niks chillers dan wakker worden na een avond stappen zonder kater. Gewoon lekker op tijd je nest uit, even douchen en je bent ready steady voor de nieuwe dag. En misschien nog wel het belangrijkst: vanavond ben je uiteraard topfit voor een nieuw feestje!

Trots op jezelf

And last but not least, je kunt echt ontzettend trots op jezelf zijn! Je hebt het gewoon geflikt: een avond zonder alcohol. Je vriendinnen vinden je probably een pussy, maar ach zij liever een kater de volgende dag dan jij toch? Het is helemaal niet erg om een keertje je lichaam te reinigen, alcohol drink je toch wel genoeg in je leven toch?