Je kunt het vaak niet genoeg horen, maar communicatie is de sleutel tot een gezonde relatie. Bovendien is het toch mega leuk om met je partner het diepe in te gaan? Praten over koetjes en kalfjes hebben jullie inmiddels duizend keer gedaan. Stel elkaar deze vijf vragen voor wat meer diepgang in jullie relatie én wie weet, komen jullie ook nog eens dichter bij elkaar!

vragen stellen partner relatie
Bron: A Marriage

1. Wat is één ding wat je aan onze relatie zou willen veranderen?

Als eerste hebben we de vraag ‘wat is één ding wat je aan onze relatie zou willen veranderen’ en hoewel je misschien het antwoord niet leuk zal vinden, probeer hier begrip voor te tonen. Je stelt de vraag dus dan is het niet meer dan normaal om je partner uit te laten praten en proberen te begrijpen wat hij of zij zegt. Het is misschien wat confronterend, maar het is cruciaal om dit soort dingen met je partner te doen.

Zorg er daarom voor dat je partner dezelfde vraag aan je terugstelt. Vraag je partner ook om te luisteren, begrip te tonen en of jullie er op een volwassene en rustige manier over kunnen praten. Wie weet willen jullie beiden dat er hetzelfde verandert.

2. Wat vind je dat onze kracht is binnen de relatie?

Wat is jullie kracht in de relatie? Stel je partner deze vraag en je zult zien dat je horizon verbreed zal worden. Het gebeurt zelden dat beide partners dezelfde kracht opnoemen en daarom is dat zo’n mooie vraag. Jij en je partner zullen de eerstvolgende keer heel anders kijken bij het denken van deze vraag. Zoek naar de kracht in jullie relatie en omarm deze.

3. Wat maakt je onzeker?

Onzeker is iedereen: man, vrouw of iets anders. Misschien is je partner geen kletskont of een emotie uitlater. Waar zal dat door komen? Komt dat écht door je partner of heb jij het hem of haar nooit gevraagd? Stel eens de vraag of je partner onzeker is en krijg je een nee als antwoord, probeer dan alsnog uit te vogelen waar hij of zij onzeker over is.

Tip van de redactie? Vertel je partner eerst je onzekerheid. Stel jij je kwetsbaar op, dan durven mensen zich ook sneller kwetsbaar op te stellen. Enne, laat je liefje ook weten dat het veilig is en je hem of haar niet zal beoordelen.

4. Wat is een van jouw favoriete momenten met mij?

Denk terug aan alle leuke dingen die jullie met elkaar hebben gedaan, dat is zo veel waard, nietwaar? Jullie zullen vast een heleboel leuke momenten hebben gehad, maar noem de ultieme maar op. Je partner zal iets anders opnoemen, maar voor hetzelfde geld, noemen jullie hetzelfde moment. Blik terug naar dat moment. Wat vonden jullie toen zo leuk, wat voelden jullie op dat moment en is er de mogelijkheid om dit moment opnieuw te beleven?

5. Wat is het liefste wat ik ooit tegen je heb gezegd of bij je heb gedaan?

Je ziet het steeds vaker gebeuren: mensen vinden complimentjes en daden maar vanzelfsprekend. Bied je iets lekkers te drinken aan je partner, dan zegt ‘ie nog net dankjewel. Maar wel met moeite. Dat maakt hem of haar geen slechte partner, maar het is belangrijk om elkaar te herinneren wat voor lieve dingen jullie tegen elkaar zeggen of doen. Dat herinnert jullie aan hoeveel jullie van elkaar houden en dat is tenslotte het belangrijkste!