Om je heen lijkt iedereen in een relatie te stappen en gesetteld te zijn, waardoor je vanbinnen lichtelijk in paniek raakt. Aangezien jij nog steeds vrijgezel bent, heb je misschien het gevoel dat je ook een relatie met iemand moet aangaan. Toch is het beter om hier eerst eens goed over na te denken. Soms is de timing namelijk niet goed en kun je jezelf beter eerst afvragen of je er wel klaar voor bent. Stel deze 3 vragen aan jezelf om erachter te komen of het verstandig is om nu aan een relatie te beginnen.

koppel-relatie-vragen-femfem

Ben ik gelukkig?

Vraag jezelf eerst eens af of je gelukkig bent. Het is namelijk niet de bedoeling dat je in een relatie stapt om gelukkig te worden. Nee, het is belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit moet zeker niet van een ander afhangen. Zorg er dus eerst voor dat je gelukkig kunt zijn met jezelf. Anders ga je jezelf uiteindelijk alleen maar ellendig voelen. Lees hier hoe je gelukkiger in het leven kunt staan.

Heb ik tijd en ruimte voor een relatie?

Wanneer je van jezelf weet dat je haast geen tijd hebt voor een relatie, kun je beter nog eens nadenken of je er dan wel aan moet beginnen. Want waarom zou je in een relatie gaan zitten die je toch niet kan laten werken? De ander verdient namelijk jouw volledige aandacht en wanneer je dit niet kunt geven, is het beter om er niet aan te beginnen. Voor jezelf, maar ook voor de ander. Ga na wat jouw prioriteiten zijn en streef deze eerst na.

Ben ik bereid om er mijn leven aan te wijden?

Als je niet het gevoel hebt dat je alles voor de relatie wil geven, gaat het niet werken. Wanneer je in een relatie stapt met iemand zul je toch enigszins het gevoel moeten hebben dat dit de persoon is waar jij de rest van je leven bij wil blijven. Natuurlijk, het kost misschien eerst wat tijd om hierachter te komen. Maar als je er al in stapt met het idee dat de relatie tijdelijk zal zijn, is het pure tijdsverspilling.