Na tientallen verhalen over hoe leuk de nieuwe vlam van je beste vriendin wel niet is, wil je hem nu wel eens ontmoeten. Je bent super blij voor haar, want je gunt haar natuurlijk het beste van de wereld. Maar dan blijkt hij een ontzettende zak te zijn..

vriend-vriendin-niet-geschikt-femfem

Accepteer het

Iedereen heeft wel iemand in je omgeving die je op zijn zachts gezegd ‘iets minder leuk vindt’. We zeggen ook niet dat je je mening niet mag uiten tegenover je beste vriendin. Maar wanneer je vriendin echt gelukkig is met hem, is het goed toch? Probeer dan ook geen vijandelijke relatie met hem op te bouwen. Ben beleefd en vriendelijk wanneer je hem ziet, maar overdrijf niet. Je hoeft niet zijn beste vriendin te worden, maar je bent gewoon aardig tegen hem wanneer je hem ziet. Zou hij echt niet bij je vriendin passen, dan komt ze hier uiteindelijk zelf achter.

Breng het totale plaatje in beeld

Hoe veel je ook van je beste vriendin houdt, van een partner houd je op een andere manier. Iedereen heeft negatieve kanten. Misschien zijn er kleine dingen die jij niet leuk vindt aan hem, maar het totale plaatje zal vast goed zijn. Misschien heeft je vriendin een ontzettend grote steun aan haar vriend of kunnen ze samen heel goed praten. Buiten jullie vriendschap heeft je vriendin ook nog een leven. Probeer daarom ook niet te stoken in de relatie, de kans is groot dat dit ten koste van jullie vriendschap gaat.

Praat met anderen

Je mag best een keer tegen je vriendin zeggen dat je haar vriend niet geschikt vindt voor haar, maar kom ook met argumenten. Aan alleen de woorden ‘hij past niet bij je’ heeft ze niets. Zeg dit echter niet te vaak, daar zal ze alleen maar ongelukkig door worden en ook hier kan jullie vriendschap onder leiden. Waarschijnlijk ben jij niet de enige met deze gevoelens over haar vriend, praat er dus over met je andere vriendinnen om even je hart te luchten. Maar uiteindelijk is het het belangrijkste dat zíj gelukkig is, toch?

Wees selectief eerlijk

We kennen het wel, je vriendin heeft een nieuwe vriend en ineens zie je haar nog amper, of sámen met haar vriend. Dit mag je best aangegeven, en vooral als je het niet goed met hem kunt vinden. Zeg haar eerlijk dat je de tijden met haar mist en graag vaker iets met haar zou willen doen, zonder haar vriend. Hierbij hoef je niet weer te vermelden dat je haar vriend niet mag. Zeg eerlijk dat je haar mist, maar dat deel kun je beter achterwege laten om haar niet te kwetsen. Zo kun je afspreken om elkaar vaker te zien én heb jij minder met haar vriend te maken. Win-win.

Twijfel je zelf? Zo herken je dat je de man van je dromen hebt ontmoet.