Als het om vriendschappen gaat praten we niet over kwantiteit maar over kwaliteit. Beter een paar goede vriendinnen dan een dozijn waar je niet bij terecht kunt. Daarom is het juist zo belangrijk om de vriendschappen die je hebt te waarderen en om eraan te blijven werken. Want een echte vriendschap neem je niet voor lief. Wij vertellen je hoe je jouw vriendschappen nog sterker kunt maken.

vriendschap-drie-FEMFEM

Geef een complimentje

Een complimentje reikt ver! Iedereen vindt het heerlijk om een compliment te krijgen. En het is ook nog eens leuk om te geven. Kleding, haarstijl, muziekkeuze, het maakt niet uit waarover. Zolang je het maar meent. Zo maak je haar dag helemaal compleet.

Respecteer haar keuzes

Jullie hoeven het niet op elk punt met elkaar eens te zijn. Als zij een keuze maakt die jij niet zou maken, laat haar dan haar gang gaan. Het enige wat jij kunt doen is advies geven als ze erom vraagt. Iets wat een goede move lijkt in jouw leven hoeft niet per se voor een ander te werken. Dring jouw mening dus niet te ver op. Laat je vriendin haar eigen fouten maken.

Verras haar

Laat je vriendin weten dat je haar waardeert en dat jullie vriendschap belangrijk voor je is. Schrijf een lief briefje, neem haar mee uit voor een lunch in jullie favoriete café of koop een klein cadeautje. Niets is leuker dan een spontane actie.

Hou je aan beloftes

Je vriendin is dan wel heel relaxed en leuk, maar je kunt haar niet zomaar laten zitten. Als je een belofte maakt, kom hem dan ook na. Denk er niet te gemakkelijk over. Als je niet zeker weet of je iets kunt doen, vertel het haar dan eerlijk. Zo weten jouw vriendinnen wat ze aan je hebben. Communicatie is key!

Gelijk initiatief

Probeer om de beurt te rijden, iemand op te halen of met een leuk idee te komen. Neem zelf ook initiatief om de vriendschap gaande te houden en doe moeite om elkaar op te zoeken. Als jij het idee hebt dat het steeds maar van jouw kant komt, praat er dan over en vertel haar wat je dwars zit.

Doe iets nieuws samen

Een nieuwe ervaring voor jullie allebei is een perfecte manier om jullie band nog sterker te maken. Ga op onderzoek uit wat voor nieuwe dingen er in de buurt te doen zijn. Het kan zo simpel zijn als een nieuwe bar uitproberen of zo extreem als samen voor de eerste keer bungeejumpen. Door steeds iets anders te proberen hou je je vriendschap spannend, leuk en je creëert herinneringen waar jullie nog lang over zullen napraten.

Ga een dagje naar Den Bosch, dit zijn de leukste plekjes