Een jaar geleden stapte Mila (24) in een wereld van ongekende gelukzaligheid toen ze Thijn (27) ontmoette. Hun liefde bloeide op tot een prachtige romance. Thijn, beschreven als een heer in alle opzichten, had alle eigenschappen van een droompartner en Mila kon haar geluk niet op. Maar in de wereld van liefde en vriendschap, zijn er momenten waarop de dunne lijn tussen loyaliteit en verraad ons op de proef stelt.

Mika (24)
Bron: Mila (24)

Nieuwe vriendschap

Kleine scheurtjes in de relatie begonnen zich te vertonen. Thijn besloot vriendschap te sluiten met een mannelijke collega, met het doel om meer vrienden te krijgen die in een relatie zitten. De collega heeft namelijk een vriendin genaamd Shelly (28). Het begon onschuldig genoeg, Mila en Shelly ontmoetten elkaar en hadden oppervlakkige gesprekken. “Toen we voor het eerst samen optrokken, vertelde Shelly me dat ze geen vriendinnen had omdat ze haar er allemaal van vriendjes probeerde te stelen. Ik dacht er niet veel van.”

Toch gebeurden er een aantal dingen waar Mila onzeker van werd. “Blijkbaar vertelde Thijn, voordat hij Shelly ontmoette, aan zijn collega dat hij een leuk meisje (dat helemaal zijn type was) buiten had gespot. Zijn collega onthulde dat het zijn vriendin (Shelly) was. Later moesten ze erom lachen.” Mila was hier niet van op de hoogte en vond het een onschuldige opmerking in eerste instantie. Toch liet Shelly haar merken dat het in haar ogen minder onschuldig was.

Het moment van waarheid komt als Thijn zijn interesse voor Shelly aan Mila bekent. Een storm van emoties overspoelt Mila, terwijl ze haar vertrouwen begint te verliezen. Wat volgt is een confrontatie tussen Mila en Thijn. Mila onthult dat Shelly haar voortdurend ongemakkelijk laat voelen met haar opmerkingen en schijnbaar ongepaste interacties met Thijn. “Shelly maakte ook voortdurend opmerkingen over hoe ze Thijn niet wilde stelen of bij Thijn wilde zijn. Zelfs als het niet relevant was voor het onderwerp.”

Grens bereikt

Dit was de druppel voor Mila. “Ik hield al die tijd in gedachten dat er een reden was waarom Shelly weinig vriendinnen had.” Shelly werd overdreven defensief en boos toen Mila suggereerde dat ze zich ongemakkelijk voelde. “Ik vertelde Shelly dat ik het niet prettig vond dat ze mij altijd vertelde dat ze haar vriend niet wilde, maar wel aangaf hoe geweldig Thijn is en dat ze zou willen dat haar vriend net zo was als hij.”

Shelly wil Mila niet meer spreken, maar is wel regelmatig met Thijn te vinden. Mila voelt zich niet prettig bij de situatie en al helemaal niet dat Shelly Thijn wel blijft zien. “Het voelt een beetje alsof ze nu heeft wat ze wil.” Toch blijft Mila zich afvragen of ze misschien te overdreven heeft gereageerd?

Wil jij ook een heftig verhaal met ons delen? Dit kan via redactie@fem-fem.nl. No worries, we zullen je naam anoniem houden. X