Waarschijnlijk heb je altijd wel een vriendengroep om je heen gehad. Een vriendengroep waarmee je de feestdagen doorbracht, naar feestjes ging en waarmee het altijd gezellig is. Je voelt je goed in deze vriendengroep, maar toch is er in deze vrienden groep of misschien wel buiten deze vriendengroep altijd wel één persoon die net iets specialer voor jou is. Met sommige mensen heb je gewoon net een specialere band. Herkennen jullie de onderstaande punten in jullie vriendschap?

vriendschap voor altijd fem fem

Onderzoek toont aan

Socioloog Gerald Mollenhorst van de Universiteit in Utrecht heeft onderzoek gedaan naar vriendschap. In hoeverre zijn vriendschappen het resultaat van eigen voorkeur of context waarin je iemand ontmoet? Tijdens dit onderzoek heeft Mollenhorst 1007 personen tussen de 18 en 65 jaar ondervraagd. Zeven jaar later werden deze respondenten opnieuw onderzocht en 604 mensen werden opnieuw geïnterviewd. De vragen die gesteld werden, zeiden veel over de vriendschappen en de context daarvan. Uit dit onderzoek bleek dat slechts 30 procent van de vriendschappen nog in stand waren. Daarbij werd aangegeven dat wanneer vriendschappen die 7 jaar overleefd hadden, voor altijd zijn. Dus wanneer jij langer dan zeven jaar vrienden bent met iemand weet je dat deze vriendschap voor altijd is.

Jullie zijn bijna één persoon

Wanneer andere mensen jullie ontmoeten vragen ze bijna altijd of jullie zussen zijn, jullie lijken namelijk heel veel op elkaar. Niet perse qua uiterlijk, maar vooral wat betreft innerlijk lijken jullie op elkaar. Jullie praten op dezelfde manier en hebben soms zelfs hetzelfde stopwoordje. Doordat jullie bijna één persoon zijn, hoef je je ook nooit zorgen te maken over de meningen van anderen over jouw beste vriendin. Als mensen jou aardig vinden, vinden ze haar simpelweg ook heel leuk.

beste vrienden lijken op elkaar fem fem

Jullie kennen elkaar door en door

Wanneer jij een leugen voor eigen bestwil vertelt weet ze al meteen dat er iets niet klopt. Ook wanneer jij voor een groep iets verteld wat niet geheel klopt, vraagt ze jou na afloop of het wel waar was. Meteen schrik je omdat je bang bent dat het niet geloofwaardig overkwam, maar dit is niet het geval. Je kunt namelijk best goed liegen, maar ze heeft jou gewoon meteen door.

jullie kennen elkaar door en door fem fem

Jullie maken altijd tijd voor elkaar

Misschien kennen jullie elkaar van een opleiding, hetzelfde werk of een bepaalde sport die jullie samen beoefenden. Doordat jullie iets hadden wat jullie samen deden, waren jullie veel samen. Nu kan het voorkomen dat de opleiding is afgerond, iemand van carrière is geswitcht of iets dergelijks. Toch blijven jullie elkaar zien, jullie maken tijd voor elkaar. Iedereen heeft het druk met van alles, maar wanneer je iemand echt wilt zien maak je tijd vrij. Al is het maar voor een koffie date.

koffie date vriendschap femf em

Jullie zijn 100% eerlijk

Wanneer ze jou vraagt om een mening ben je altijd 100% eerlijk tegen haar. Je kan haar toch niet voor gek laten lopen met die ene broek? Ook kun je het beter zeggen als je die ene foto die ze op Instagram wilt posten niet zo leuk vindt. Of wanneer ze jou een jongen laat zien die ze heeft ontmoet, kun je haar ook maar beter meteen zeggen wat je vindt. Wanneer zij daadwerkelijk een relatie krijgt, krijg jij namelijk ook veel met hem te maken.

100 procent eerlijk, vriendschap fem fem

Jullie hebben samen maar één angst

Sommige mensen zijn bang dat vrienden iets door vertellen, maar die angst kennen jullie niet. Jullie weten dat geheimen veilig zijn bij elkaar. Jullie hebben wel samen één andere grote angst. Beiden zijn jullie namelijk bang dat deze vriendschap ooit stopt. Niet omdat jullie geen vrienden meer willen zijn, maar om andere redenen. Jullie kunnen niet zonder elkaar en daardoor ga je soms heel ver met je gedachte. “Stel je voor dat een van ons ineens doodgaat, wat moet ik dan met mijn leven?” En dan vervolgens samen in tranen uitbarsten, tja soms denk je gewoon te veel na.

een angst samen fem fem

Jullie hebben het leuk met niks

Waarom zou je allerlei dure uitjes doen als je het ook leuk hebt met niks? Natuurlijk is het leuk om met je beste vriendin dingen te ondernemen, maar stiekem vinden jullie het “niks doen” samen het allerleukst. Een beetje liggen op een bank, praten, lachen en snacken. Klinkt goed toch? Jullie kunnen ook iedere keer weer over hetzelfde praten, zonder dat het saai wordt. Of een grap tien keer opnieuw vertellen, maar dan net op een andere manier en iedere keer weer stuk gaan.

bff voor altijd fem fem

Lees ook:

Op deze manier investeer jij in je vriendschappen