Vrijgezel zijn betekent: geen verplichtingen en geen drama. Heerlijk toch? Alsnog lijkt daar verandering in te komen, want je bent iemand tegengekomen die je heel erg leuk vindt. Op een gegeven moment merk je dat je minder geïnteresseerd bent in anderen, maar toch is het hoge woord er nog niet uit. Je zit er een beetje tussenin.. Hoe weet je nu of je klaar bent om het vrijgezellenleven op te geven? Bepaal of jij jezelf herkent in het onderstaande!

Vrijgezellenleven FemFem

1. Je zegt Tinder gedag

Je hebt vaarwel gezegd tegen je dating apps, want die zijn niet meer nodig. De vragen ”Misschien ontmoet ik wel iemand die veel leuker is?” of ”Past er iemand anders niet beter bij mij?” zijn allang niet meer van toepassing. Je kan maar aan één iemand denken… Blijf je toch nieuwsgierig of kijk je stiekem toch nog even op je app? Blijf eerlijk tegenover je partner, maar al helemaal tegenover jezelf.. Dan weet je dat je er toch nog niet helemaal klaar voor bent.

2. Je hebt het druk, maar maakt toch tijd vrij

Voorheen kon jij jouw tijd helemaal zelf indelen. Naast je verplichtingen op werk hoefde je namelijk met niemand anders rekening te houden. Nu je deze persoon hebt leren kennen, lijkt het wel of je ineens alle tijd van de wereld hebt. Tijd voor hem of haar in ieder geval. Het liefste ben je namelijk op elk vrij moment van de dag, bij deze persoon. Je doet er dan ook alles aan om hem of haar zo veel mogelijk te zien. De smoesjes die je bij je vorige scharrels gebruikte, zijn niet meer nodig. Je maakt met liefde tijd vrij. Wanneer je die smoesjes dus nog steeds tevoorschijn haalt, weet je dat het niet goed zit.

3. Je wilt iedereen over hem vertellen

Op een gegeven moment betrap je jezelf: je praat continue over ‘je lief’. Over de leuke dingen die jullie samen hebben gedaan dit weekend of je betrekt zijn of haar naam gewoon onbewust in elk verhaal – eigenlijk heel irritant als je het zo bekijkt, maar je kunt er niets aan doen. Je draagt het liefste elke dag een shirt van de ander en vertelt ook maar al te graag dat het niet jouw kleding is. Je wil die geur ook het liefste de hele dag om je heen hebben, want je wordt er mega vrolijk van. Klinkt dit je allemaal helemaal niet bekend in de oren? Dan ben je er misschien nog niet helemaal klaar voor..

4. Je maakt minder afspraken

Je had het jezelf nog zo voorgenomen: vrienden zullen altijd voor blijven gaan. Toch merk je dat je rekening begint te houden met de ander zijn agenda. Je weet op welke dagen hij of zij meestal beschikbaar is, en die dag houd jij dan ook maar al te graag vrij. Normaal gesproken zou je op een vrije avond kiezen voor een avondje uit of een bezoek aan je familie; nu wil je maar 1 ding. Ook al is het een simpel avondje Netflix, je hebt er helemaal zin in. Gaat een avondje zuipen tóch boven een avondje op de bank? Nogmaals: je bent er nog niet klaar voor.

Kan jij op de bovenstaande ervaringen ”Ja” zeggen dan ben jij toch wat verder dan je denkt. Er zijn dingen die erop wijzen dat het tijd wordt voor de volgende stap. Ben jij klaar voor het label? Of ren jij ook altijd weg als het te serieus wordt?