Droom jij ervan om een mooie reis te maken en zie jij het wel zitten om gewekt te worden door het getrompetter van een olifant? Dan zit je hier goed. Je kunt namelijk vrijwilliger worden bij een olifantenverblijf in Thailand. Wij vertellen je er meer over.

femfem-olifantenverblijf

Bedreigde diersoorten

Het merendeel van de mensen weet niet dat olifanten de laatste tijd al op de lijsten van bedreigde diersoorten in zowel Afrika als Azië staan. En misschien ben jij er wel een van. Het dier wordt aanbeden door de lokale mensen in Azië, met name in Thailand. Waar je ook gaat, je ontkomt niet aan alle decoraties en souvenirs van olifanten. Ze worden namelijk gezien als geluksbrengers. Toch is het ook het meest uitgebuite en gemartelde dier, met name in de toeristische sector. Elephant Nature Park, gelegen in het noorden van Thailand, is een reservaat dat vecht voor de rechten van de olifanten in Azië. Alle olifanten die hier verblijven, momenteel 71, zijn gered van toerisme, illegale houtkap en circussen en hebben ieder een andere achtergrond.

Olifantengeluiden als wekker

Wanneer je hier als vrijwilliger aan de slag gaat, begint je dag lekker op tijd. Je mag namelijk al rond een uur 6 je bed uitrollen. Dit klinkt misschien als een uitdaging, maar gewekt worden door het aangename geluid van een olifant is niet verkeerd. Alle vrijwilligers worden verdeeld in verschillende groepen om de schuilplaatsen van de olifanten te bezoeken. Wees niet bang om je handen uit je mouwen te steken en schoon te maken. Je zult ook andere taken uitvoeren, waaronder het wandelen met olifanten en het hakken van watermeloenen, bananen, pompoenen die als snacks voor de olifanten dienen. Naast het feit dat je op een prachtige locatie verblijft, kun je zo ook je steentje bijdragen.

breakfast-olifantenverblijf-femfem femfem-olifantenverblijf-olifanten olifanten-olifantenverblijf-thailand-femfem olifantenverblijf-femfem-olifanten olifantenverblijf-femfem olifantenverblijf-olifanten-femfem

Als je dan toch in Thailand bent, kun je ook meteen een bezoekje brengen aan dit prachtige eiland.