Britse Chloe Longstaff werd gevraagd als bruidsmeisje voor haar broers trouwerij. Tijdens het kiezen van jurken, gebeurde iets wat voor alle vrouwen hun grootste nachtmerrie is. Ze paste niet in haar lievelingsjurk… Na deze nare gebeurtenis gooide Chloe het roer om en viel ze 45 kilo af.

afvallen
Bron: Pinterest

45 kilo minder

Het eerste wat mensen vaak willen doen om af te vallen is, op dieet, een operatie of pillen slikken. Maar dit werkt alleen op korte termijn. Chloe focust zich op het gezond eten en sporten. Voor haar lukt het zo perfect. Om het makkelijker voor zichzelf te maken heeft Chloe ook een dag waarbij ze lekker eet waar ze zin in heeft, dus ook ongezonde dingen.

Je zou denken dat je hierdoor helemaal niet afvalt, maar dat is dus wel zo. “Ik geloof in het principe van 80/20, al vanaf het begin”, schrijft Chloe. “Dat betekent dat ik tachtig procent van de tijd gezond eet, en de andere twintig procent mezelf mag verwennen. Dat werkt voor mij, want zo kan ik nog altijd lekker uit eten gaan en af en toe zoetigheid eten. Want eerlijk: niemand kan het hele jaar honderd procent gezond eten.”

 

‘Ik geloof niet in een dieet’

Chloe heeft zeker een punt. Meestal komt het verlangen van zoetigheid altijd weer terug. “Op zaterdag woog ik mezelf en die avond mocht ik alles eten wat ik wilde. Meestal was dat een pizza, een flesje wijn en een reep chocolade. Zondagochtend at ik nog een klein beetje zoetigheid, bijvoorbeeld het overschot van de chocolade, en vanaf maandag hield ik me weer aan mijn plan. Dat hield mijn vooruitgang niet tegen zolang ik me niet opnieuw liet gaan en tijdens de week wel mijn calorieën telde”, vertelt Chloe.

Op haar blog stimuleert ze mensen om deze methode van afvallen aan te nemen, omdat je het dan voor je hele leven volhoudt. “Mijn advies is: eet gezond, ga bewegen, drink water en geniet van je favoriete verwennerijen, maar met mate. Het 80/20-principe: eet vooral groenten en proteïnen, maar als je een koekje wil, eet het dan.” Dit advies zullen wij zeker gaan uittesten. Zin in.