Heb jij een baan in de erotiek? Dat kun je gewoon op LinkedIn delen. Dat heeft de Amerikaanse Arielle Egozi ook gedaan. Dat bericht maakte over de hele wereld veel los, maar dat was nooit haar intentie.

Bron: Pexels

LinkedIn bericht

Een saaie kantoorbaan met collega’s die constant over je grenzen heen lopen, daar was Arielle Egozi helemaal klaar mee. Ze wilde haar grenzen beter leren bepalen en die mogelijkheid vond ze in het beroep als sekswerker. “Ik was helemaal niet gelukkig bij mijn vorige baan. Dus ik besloot het roer om te gooien”, vertelt ze aan The Washington Post. Maar dat de post viraal zou gaan, dat had de vrouw niet verwacht. “Ik was in één klap het gezicht van de ‘sex workers positivity movement’. Maar kreeg ook doodsbedreigingen aan mijn adres. Mensen vonden dat mijn post helemaal niet op LinkedIn thuishoorde.”

Beweegreden

Dat de post van de vrouw viraal ging, was helemaal niet de bedoeling. “Ik hoef nergens het gezicht van te zijn. Dit soort werk doen mensen al eeuwen”, vertelt Arielle. “Ik heb nooit in een hokje gepast. Ik ben queer, Ik ben vrouw. Ik ben Latina en Joods.” Op de werkvloer liep ze constant tegen vooroordelen, door van baan te veranderen wilde zij zichzelf empoweren. “Het is onderdeel van het zoeken naar wie ik eigenlijk ben.”

Op de vraag waarom ze deze beweging wel heeft gedaan reageert ze: “In een toekomstige baan moet mijn werkgever al mijn vaardigheden kennen. Bij mijn werk komt heel veel kijken. Goede communicatie, bijvoorbeeld.”

LinkedIn-profiel

Benieuwd naar het profiel van Arielle? Je bekijkt ‘m hieronder:

Bron: LinkedIn