De laatste twee weken van de 2010’s is aangebroken. 2019 was een jaar vol goede muziek, maar dit was zonder twijfel ook het jaar van de bad ass power vrouwen in de muziek. We blikken terug op het afgelopen jaar en de grootste vrouwelijke artiesten die onze playlist vormden in 2019.

vrouwen playlist 2019 FEM FEM

1. Lizzo

We kunnen het niet over de muziek van 2019 hebben zonder Lizzo te benoemen. Lizzo heeft de hitlijsten bestormd met haar nummers Juice, Good as Hell en Truth Hurts. Haar single Truth Hurts heeft records verbroken dit jaar, en dat terwijl het nummer uitkwam in 2017! En wij konden geen genoeg krijgen van haar en haar persoonlijkheid. Want door haar muziek voelen wij ons good as hell!

2. Billie Eilish

Nog een artiest die van 2019 haar jaar heeft gemaakt. Haar nummer Bad Guy was een van de grootste hits van het jaar. Naast Bad Guy konden we ook niet stoppen met luisteren naar haar andere nummers zoals All the Good Girls Go to Hell. Billie is een unieke stem in de muziekindustrie op dit moment en is binnen erg korte tijd uitgegroeid tot een icoon van het alternatieve genre. En dat al op 17 jarige leeftijd!

3. Taylor Swift

Na haar album Reputation heeft Taylor Swift ons dit jaar verblijd met haar nieuwste album Lover. Lover is een album dat, in tegenstelling tot Reputation, vooral over de liefde gaat. Wij weten zeker dat Lover het nummer wordt om op te dansen tijdens alle bruiloften die de komende jaren gaan komen.

4. Camila Cabello

Señorita was dit jaar niet van de radio te slaan! Het sensuele duet van Camila Cabello en Shawn Mendes is zeker één van de grootste hits van dit jaar. Camila heeft naast dit duet ook nog andere enorme hits gehad zoals Liar en Cry for me.

5. Halsey

Halsey was niet te stoppen in 2019. Na een samenwerking met K-pop band BTS en meerdere solo hits is Halsey dit jaar uitgegroeid tot een powerhouse waar je zeker naar geluisterd moet hebben. Without Me en Graveyard waren voor ons de perfecte break-up hits. En haar hit Nightmare blijft nog steeds in ons hoofd hangen.

6. Miley Cyrus

Miley is back! Na een tijdje op non-actief te hebben gestaan kwam Miley in 2019 terug. Met het feministische nummer Mother’s Daughter en het emotionele Slide Away is Miley Cyrus niet meer weg te denken uit onze playlist van 2019. En we mogen natuurlijk niet haar samenwerking met Ariana Grande en Lana Del Rey voor Charlie’s Angels niet vergeten; Don’t Call Me Angel!

7. Mabel

Mabel is een van de grootste nieuwkomers van dit jaar, en dat is niet voor niks. Don’t Call Me Up en Mad Love draaide op volle toeren op niet alleen de radio, maar ook Spotify. En dan mogen we zeker ook niet haar samenwerking met Tiesto (God Is A Dancer) vergeten.

8. Ariana Grande

Tot slot hebben we natuurlijk Ariana Grande. Ondanks alles wat Ariana heeft meegemaakt dit jaar heeft ze ons verblijd met het album Thank u, next. Met hits zoals 7 Rings, Thank U, next en Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored, is Ariana Grande een van de meest succesvolle artiesten van het jaar. Wij houden het album dus zeker nog even op repeat.