Al eeuwen worden wij vrouwen gezien als ‘emotionele‘ wezens in tegenstelling tot mannen maar we hebben een onderzoek gevonden waarbij het juist de mannen zijn die een stuk emotioneler zijn dan wij vrouwen. Tenminste, als het aankomt op het bestellen van wijn in een restaurant.

Jahaa, er is een onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen beter zijn in het testen van wijn omdat mannen er te veel emotie in stoppen waardoor ze niet meer goed zijn in het differentiëren van smaken en geur. We love this. Wat nou vrouwen kunnen hun emoties niet onder bedwang houden? En hun alcohol? Het zijn juist de mannen die het niet kunnen.

vrouwen wijn testen FEM FEM

Onderzoek

Tijdens een onderzoek wat is gepubliceerd in de Food Quality and Preference Journal werden 208 vrijwilligers gevraagd om zes verschillende wijnen geblinddoekt te proeven – twee wit, een rosé en drie rode wijnsoorten. Na het proeven werd ook gevraagd of ze de wijnen konden beschrijven. Volgens Dr. Caroline Chaya van de Technical University of Madrid zorgen fruitige wijnen voor positieve emoties en vanille-achtige wijnen voor negatieve emoties en had ze het volgende te zeggen over het onderzoek: “In general, men reported higher scores on significant emotions than women for all the wines. But women, although they gave generally lower ratings than men, reported greater diferences between the wines.”

De conclusie die zij hieruit kon trekken was dat mannen te veel bezig zijn met hun emotie tijdens het testen van een wijn (of ze er gelukkig van werden of juist niet) dan de smaak in vergelijking met vrouwen waardoor het beter is om, als er een fles wijn besteld wordt tijdens een avondje uit, de vrouw het te laten testen. Dus dames, date night met je lover op de planning staan en jullie willen een fles wijn bestellen? Zorg dan dat jij en niet hij het even voorproeft. Kan jij namelijk véél beter.

via GIPHY

Lees ook:

De acht vakantie plekken voor iedereen die dol is op wijn.