Kickboksen voor vrouwen lijkt steeds populairder te worden. Als je als beginner een kickboks zaal zou inlopen verbaas je je hoeveel vrouwen er bij een zak klaarstaan voor de les. Heb je wel eens nagedacht om te gaan boksen? Of vind je het misschien te intimiderend om tussen krachtpatsers van mannen te staan? Wij geven je wel een zetje om de drempel over te gaan!

Kickboksen

Je kan de sport boksen op verschillende manieren beoefenen. Zo kan je kiezen om een leuke groepsles te volgen voor techniektraining waar je aan de slag gaat om te leren hoe je de juiste stoten en trappen maakt – met de juiste technieken kan namelijk iedereen stoten en trappen. Of wil jij gewoon even lekker losgaan op een zak? Tot het uiterste gedreven worden? Dat kan ook! Een ding is zeker, boksen is héél veel meer dan vechten in de ring. Ze zeggen niks voor niks dat boksen therapie is. 

Wij hebben voor jullie een aantal voordelen op een rijtje gezet:

Het gaat stress tegen

Stressvolle dag gehad? Zit alles je tegen? Leef je dan helemaal uit op een zak. Beeld desnoods iemand uit je leven voor je waar je bonje mee hebt. Tijdens het boksen denk je niet meer aan hetgeen waar jij je zorgen over maakt waardoor je uiteindelijk merkt dat de stress uit je lijf verdwijnt. Voel jij je na het sporten ook zo goed? Dit heeft alles te maken met de endorfines die vrij komen tijdens onder andere lichamelijke inspanning waardoor jij je elke keer zo goed voelt!

Zelfverzekerder in je schoenen staan

Als je aan vechtsport doet, dan ga je je zelfverzekerder voelen. Dit komt doordat je getraind word in gevechtssituaties. Je weet waar je lichaam toe in staat is en wat je grenzen zijn. Ook heb je meer controle over je eigen lichaam. Mocht er iets gebeuren bijvoorbeeld op straat in de latere donkeren uurtjes? Je weet wat je moet doen en als vrouw kan dat best een lekker gevoel zijn, vind je niet?

Energie boost

Vind je het lastig om na een lange dag school of werk motivatie te vinden om iets intensief te ondernemen? Staat er nog een lading werk op je te wachten? Stap dan eerst in je auto of op de fiets richting de boksschool. Wedden dat jij vol energie zit na een les boksen. Waar dat door komt? Doordat jij tot het maximale wordt gedreven tijdens een lesje kickboksen gaat jouw lichaam hetzelfde doen. Je bloedsomloop wordt dus ook maximaal gestimuleerd en gaat er meer zuurstof naar je hersenen. Door dat extra beetje zuurstof krijg jij meer concentratie en ben jij dus hoogstwaarschijnlijk ook productiever om daarna nog je stapels met werk af te maken!

Heb ik je al overtuigd? Ben je al aan het kijken waar jouw dichtstbijzijnde kickboksschool is ? Ik zeg doen!