En wij maar denken dat het geen taboe meer was om het te hebben over seksspeeltjes met je partner en om ze ook nu en dan wel eens samen te gebruiken om het iets spannender te maken in de slaapkamer. Blijkt het toch dat de helft van de vrouwen hun seksspeeltjes verbergt en liegt over het gebruik ervan tegen hun partners.

vrouwen seksspeeltjes FEM FEM

De helft van de vrouwen verzwijgt gebruik seksspeeltjes

Uit een onderzoek van Too Timid waar 1,000 vrouwen aan mee hebben gedaan hadden 54% aangegeven dat hun partners niet weten dat ze seksspeeltjes hebben en wel eens gebruiken. Het lijkt erop dat veel vrouwen nog steeds moeite hebben met toe te geven dat ze het fijn vinden om af en toe solo aan de slag te gaan.

Cathryn Smith, werkend bij Counselling Directory, heeft er het volgende over te zeggen: ‘Although women are meant to be liberated, in reality, a lot of women equate sexuality with not being a “nice girl”. Some women become embarrassed for feeling sexual.’ Maar het idee dat vrouwen zelfs moeite hebben om hier eerlijk voer te zijn met hun partners hadden we niet verwacht.

Waarom dat zo is legt een van de deelneemsters van het onderzoek uit: ‘I always felt comfortable discussing all sorts of aspects of sex with my boyfriend, but was scared to tell him I use vibrators incase that made him feel inferior to them in some way.’ Het komt er op neer dus dat er vrouwen zijn die bang zijn dat hun partners het idee krijgen dat ze niet goed genoeg presteren in bed waardoor ze seksspeeltjes gaan gebruiken om toch nog aan hun trekken te komen – wat dus niet zo is. Er zijn zelfs mannen die het spannend vinden om tijdens de seks speeltjes te gebruiken, worden er zelfs nóg opgewonder van dus maak het bespreekbaar. Wellicht wordt er nieuw leven in jullie seksleven geblazen.

Lees ook:

Dit zijn de perfecte seksspeeltjes voor millennials.