Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen. Het blijkt dat het multi-taskende vrouwenbrein iets complexer is dan dat van een man en daardoor 20 minuten langer nodig heeft om ’s nachts te herstellen. Is dat even een goed excuus om je vriend het zondagochtend ontbijt te laten maken. Dan kan jij nog even omdraaien, want je hebt het nu eenmaal nodig.

onderzoek-vrouwen-meer-slaap-femfem

Multitaskers

Tijdens je slaap verwerken je hersenen alles wat ze die dag hebben meegemaakt. Je brein wordt als het ware weer gereset voor de nieuwe dag. Omdat vrouwen veel multitasken gedurende de dag heeft het vrouwenbrein meer om te verwerken. Daarom heb je als vrouw zo ongeveer 20 minuten meer slaap nodig dan een man, blijkt uit het onderzoek.

Complexere hersenen

Een man die een veeleisende baan heeft, veel beslissingen moet maken, moet multitasken en zich met van alles bezig moet houden heeft daardoor ook meer slaap nodig, maar niet zoveel als een vrouw. Dit komt omdat de hersenen van een vrouw iets complexer in elkaar zitten als die van een man. Onze hersenen hebben dus iets meer tijd nodig om van de dag bij te komen.

Een jonger brein

Het blijkt dat de hersenen van een man sneller verouderen dan die van de vrouw. Gemiddeld is de breinleeftijd van een 70 jarige vrouw vergelijkbaar met die van een 75 jarige man. Dit zou kunnen komen omdat de vrouw dus meer slaap nodig heeft, maar het is niet helemaal zeker. Dus blijf nog maar even lekker liggen, al is het maar om je brein jong te houden.

Lees ook:

Vertel dit maar aan je baas: volgens onderzoek moeten we nog meer slapen

Onderzoek wijst uit: wij vrouwen leven altijd al langer dan mannen