Op een regenachtige dag een Harry Potter-marathon houden is iets wat wij maar al te graag doen. But what if we told you, dat je binnenkort ook gewoon naar een gigantisch pretpark kunt gaan om je favoriete karakters te bewonderen. De eerste Harry Potter-film verscheen zo’n 20 jaar geleden en sindsdien is de Potter-hype gigantisch geworden.

Hoewel Harry en zijn harem al lang niet meer op het grote scherm te zien zijn, blijft de hype voor Harry Potter nog altijd enorm. Zeker volgend jaar zal de magische ‘wizarding’ wereld weer in de belangstelling staan met een nieuwe Fantastic Beasts-film die in de zomer van 2022 moet verschijnen.

36-4-e1591476701183

Universal Orlando Resort

Zo is er sinds 2012 al een groots Harry Potter-themapark in het Amerikaanse Orlando. Dit is een ‘klein’ gebied in het grotere Universal Orlando Resort. Blijkbaar de moeite voor echte fans. Zo kan je daar rondlopen in Diagon Alley of het Hogwarts kasteel en heb je enkele geweldige Potter-attracties. Maar, Bij Warner Bros hebben ze echter nog grotere plannen..

Harry Potter Theme Park

Zo werd onlangs het Toshimaen pretpark (Japan, Tokyo) gesloten en volledig onder de sloophamer gedaan. Dit park was zo’n 30.000 m2 groot en zal vervangen worden door een heus Harry Potter pretpark waarvoor je minstens een halve dag nodig hebt om alles te zien.

Net zoals in de Verenigde Staten zullen bekende gebouwen zoals Hogwarts nagebouwd worden en volledig te verkennen zijn. En je kan natuurlijk ook aan heel wat attracties verwachten. Men wil echter in ‘The Making of Harry Potter’ (dat is de naam van het pretpark) nog een stukje verder gaan.

Zo zal het park niet alleen interessant zijn voor de casual fans, maar ook voor de die-hards. Ze willen bezoekers namelijk ook een kans geven om te kijken hoe alle Potter-films eigenlijk zijn gemaakt en dat willen ze zeer uitgebreid tonen.

Zo kan je op een interactieve manier alle sets, kostuums en rekwisieten bekijken. Gelijkaardig aan de Warner Bros. Studio Tour Londen – The Making of Harry Potter in Londen dus. Dat is een drie uur durende rondleiding, maar voor dit nieuwe pretpark zien ze het nog grootser.

Opening 2023

Je zal wel nog even geduld moeten hebben als je nu al een ticketje wil boeken. Ze zijn nog maar recentelijk met de opbouw begonnen en de verwachting is dat het pretpark pas open gaat in 2023.