Heb jij haarextensions in je haar? Dan wil je na het lezen van dit artikel overwegen om ze eruit te halen. Want laten we heel eerlijk zijn: jij hebt je huiswerk niet gedaan. Jij hebt geen idee hoe extensions worden gemaakt en wat ze precies zijn. Dat is helemaal niet erg, want je bent niet de enige. Maar het is wel belangrijk dat je hier meer informatie over krijgt, want de waarheid onder haarextensions is bizar.

waarheid achter hairextensions
Bron: @emilisindlev

De waarheid achter haarextensions

Vrouwen kiezen tegenwoordig massaal voor haarextensions, maar waarom? Het gaat natuurlijk om dat oh-zo-verleidelijke verlangen naar perfectie en zelfvertrouwen. Heb je dun haar? Geen probleem, met haarextensions tover je binnen no-time volume in je lokken. Tja, wie wil er niet wat extra flair aan haar look toevoegen? En een heleboel lengte! Maar hier komt de plottwist: haarextensions kunnen je haar behoorlijk in de war schoppen. Denk aan beschadiging, haaruitval en zelfs een geïrriteerde hoofdhuid. Wat begint met een haarhemel, kan snel veranderen in een nachtmerrie van gebroken lokken en paniek. Maar dat is nog niet een eens meest schokkende. Want waarom komt het eigenlijk door? Die beschadiging, haaruitval en geïrriteerde huid?

Als je dat dat haarextensions een kwestie was van clippen en flitsen, denk nog eens goed na. Deze glimmende, glamourachtige wereld heeft een donkere kant die veel vrouwen over het hoofd zien. Zo blijkt namelijk dat jouw haarextensions op een verschrikkelijke vieze manier wordt gemaakt. Je hebt twee verschillende soorten extensions: neppe en echte. De ene extension is gemaakt van nep haar, terwijl de ander van écht haar is gemaakt. Maar waar toveren ze dat echt haar vandaan? Kijk zelf maar:

@afsennah

the truth about extensions😟 not only is this disgusting, its also really bad for your scalp and hair! Using hair extensions for too long can cause hairloss and scalp issues. I know its hard if you have thin broken hair, ive been tbhere, but if you use the right treatment and are consistent you will see results! So lets take care of your scalp and hair 🫶🏼❤️#hairtransformation #hairextensions #hairgrowthjourney #hairtips #fakehair #hairtok #fyl #fyp

♬ original sound – 𝐀𝐟𝐬𝐞𝐧𝐧𝐚𝐡- Trichologist

Zo uit de riolering

Dat is juist. In India verzamelen werknemers feitelijk haar uit openbare rioleringen en dichten ze de gaten af. Ze reinigen en behandelen dit haar, waardoor het er mooi en glanzend uitziet. De TikTok is zo’n 477.000 keer bekeken waarin ze videobeelden toonde van dit proces. En dit riep heftige reacties op. Maar vergis je niet, want niet alle extensions van echt haar, zijn zo gemaakt. Het is dus misschien even handig om onderzoek te doen over je extensions. En we begrijpen wat je bedoelt: het zit toch al in je haar, dus waarom moeilijk doen? En het is toch al gemaakt en waarschijnlijk goed schoonmaakt. Daar heb je gelijk in, maar ook niet helemaal. Het verzamelen van haar uit de afvoer zou grote hygiënerisico’s met zich meebrengen, zoals bacteriën, schimmels en andere gekke dingen. En dat plaats je vervolgens weer in je haar.

Dus wat kan je hieraan doen? Vraag je detailhandelaar of specialist waar ze hun mensenhaar vandaan halen: is het verzameld bij een riolering? Is het schoon en veilig en hoe is het haar verwerkt? Allemaal vragen die jij jezelf en andere mensen moet stellen. Maar nog belangrijker: wil je dit nog wel in je haar hebben? Of is het misschien tijd om je eigen haar te accepteren? Je bent mooi zoals je bent, vergeet dat nooit!