Lieve allemaal, onlangs ben ik begonnen aan de nieuwe Netflix Orginal “Elite”. Je-weet-wel, die nieuwe Spaanse serie a.k.a. Gossip Girl. Ik kan je vertellen na een weekend bingewatchen dat ik al behoorlijk ver ben met het eerste seizoen. Anyway, ik wil met jullie graag delen waarom ik het zeker de moeite waard vindt om het te gaan kijken.

elite-serie-fem-fem

Hot guys

Oké, van te voren hadden we al openbaar gemaakt dat er wel lekkere hotties in de serie zouden gaan spelen. Zo zie je maar weer dat Social Media alles mooier maakt dan het is, want tijdens het zien van de eerste aflevering werd ik er niet gelijk helemaal warm van. Nu ik wat verder in de serie ben is mijn mening 100% veranderd, want halleluja, ligt het aan mij of worden mannen altijd knapper naarmate je verder in een verhaal komt?

Probleemkinderen

Jeetje mina, ik dacht dat ik een moeilijk leven had, maar de personages hebben allemaal stuk voor stuk issues. Wat wel echt heerlijk wegkijken is. Zo worden verschillende topics besproken en aangehaald in de serie. Van HIV tot tienerzwangerschappen en van drugs tot diefstal. Het komt er letterlijk allemaal in voor. Zo blijf je bij elk karakter geboeid kijken.

De taal

Ik krijg echt spontaan zin om Spaans te gaan leren als ik zulke serie’s kijk. Want wat klinkt dat toch heerlijk in de oren, die vloeiende taal. Juist daardoor moet ik het verhaal constant blijven kijken, want anders raak ik de draad helemaal kwijt. Ik vind het persoonlijk wel iets hebben dat het een keer iets anders dan Engels of Nederlands is net zoals La Casa de Papel.

Heel seizoen 1

Hier word ik nou blij van. Niks elke week een nieuwe aflevering, maar gewoon lekker een heel seizoen in een keer. Zo kom je tenminste écht in een verhaal dan dat je na een week alles alweer kwijt bent. Enige vervelende is wel dat ik deze serie na een paar dagen helemaal gezien heb. Dan wordt het wel heel lang wachten op een seizoen 2, maar dat heb ik er maar al te graag voor over.

Lees ook: deze series verschijnen in oktober op Netflix