Zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van om dit heerlijke dier een dikke kroel te geven. Een hond kan heel je leven veranderen, dat weten we maar al te goed. Wist je dat een hond ons gezond en gelukkig kan maken? Afijn, wij hebben een paar redenen voor jullie onder elkaar gezet waarom een hond je persoonlijke therapeut en levensgenieter is.

hond-fem-fem

Je bent nooit meer alleen

Dit klinkt heel sneu, maar het is wel echt zo. Met een hond heb je een maatje die er altijd voor je is, die je niet veroordeelt en die áltijd blij is om je te zien. Stel: je wordt wakker met een ochtendhumeur, je zit niet zo lekker in je vel. Je zet een voet in de woonkamer en je trouwe viervoeter komt al kwispelend aanlopen. Weg is dat ochtendhumeurtje, dat weten we wel.

Voldoende buitenlucht

Een hond moet ook zijn behoeftes doen. Drie tot vier keer per dag moet je naar buiten om je vriendje ook even zijn tijd te gunnen. In het drukke, dagelijkse leven op het werk of binnen achter de computer, is het fijn om buiten weer even helemaal op adem te komen. Plus, met de hond leer je de mooiste plekjes in de buurt kennen. Je komt vaak in bossen en parken. Wie dagelijks met z’n hond wandelt voelt zich beter, gezonder en krijgt de kans om te genieten van het leven én de natuur.

Je leert over jezelf

Een hond is net een spiegel. Honden zijn goudeerlijk en hun reactie op menselijk gedrag is puur en ongefilterd. Hij reageert dan ook direct op jouw gedrag en emoties. Soms kan dat best confronterend zijn: ze pikken jouw stress, angst of boosheid op. Aan de andere kant merken ze ook als je rust en kalmte uitstraalt. Dit kan een hechte en bijzondere band opleveren met je hond. Daarnaast geeft een hond alleen maar liefde, hierdoor leer je zelf ook dingen beter te waarderen.

Leuke gesprekken tijdens dates

Oké, dan spreken we misschien voor onszelf, maar hoe tof is het als je een date hebt met een andere hondenliefhebber! Je kan dan uren over jullie honden praten en foto’s delen. Dit zijn natuurlijk ook vaak de goede matches. Dus wanneer nemen jullie samen een hondje?

Een hond is gezond

We hadden het natuurlijk al over het wandelen, maar een hond is nog voor veel meer dingen goed. Een huisdier kan ook helpen om stress te verminderen, je bloeddruk laag te houden en ze helpen bij het aanmaken van het gelukshormoon endorfine. Mensen met een hond in de buurt herstellen vaak ook sneller en beter na een ziekte. Tot slot hebben kinderen die met honden opgroeien vaak minder last van allergieën en astma.

Een hond maakt je kind gelukkig

Mocht je al kinderen hebben weet je dat er geen betere band bestaan dan tussen een kind en een hond. Geen groter geschenk voor de kids dan op te groeien met huisdieren. Ze kunnen tegen een hond alle geheimen vertellen die ze hebben. Wie al vroeg verstandig en voorzichtig leert omgaan met huisdieren heeft daar z’n hele leven profijt van.

Een hond geeft zin aan het leven

Want, het hebben van een hond is best wel een grote verantwoordelijkheid. In de ogen van het beestje ben jij als enige de baas in zijn hele wereld. Je geeft zo’n prachtdier een mooi leventje. Een hond geeft écht kleur aan het leven. Daarnaast lach je ook veel vaker: je hond die voor de zoveelste keer weer zijn bal kwijt is terwijl die een paar meter van hem af ligt. Je bent gewoon veel gelukkiger.

Wie heeft er een man nodig?

Wij bedoelen maar, een hond is een goede vervanging voor een vent. Misschien wel de beste vervanging. Want wie heeft er een man nodig als je ook een hond kunt hebben die wél dag en nacht voor je klaar staat en blij is om je te zien. Oh en, de meeste honden hebben wel manieren, kan menig man nog wat van leren.. toch ladies?

Lees ook: deze hotte kalender wil je hebben!