Spiritueel gedoe zo’n yoga retreat of is het meer dan dat? Helemaal tot jezelf komen, klinkt het al goed in de oren? Misschien kan ik jou helemaal overtuigen maar eerst even een voorstel rondje:

Yoga Fem Fem

Yoga retreat

Wat is het? De vertaling van het woord retreat vanuit het Engels is retraite in het Nederlands. Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’ of ‘afzonderen’. Perfect voorbeeld is dat jij het bloedheet hebt op een zomerse dag en jezelf even terugtrekt in de schaduw. Waar komt dit dan precies vandaan? Soldaten trokken zich terug als ze een nederlaag hadden geleden. Dit was hun manier om de gebeurtenis te verwerken. Maar om even terug te komen op dit artikel, wat is het geheim van Yoga retreats? Waarom zijn ze zo populair en waarom zou je het écht eens een keer moeten proberen? Yoga wordt steeds populairder en dus yoga retreats dus ook.

De samenleving

De samenleving wordt steeds complexer met al zijn prikkels. Al die ontwikkelingen in de maatschappij zijn leuk en aardig maar daar word je onrustiger en gehaaster van dan je denkt. Juist met zo’n retreat ben je bezig met afstand nemen van al die prikkels in je leven.

Echt even tijd voor jezelf

Overvolle agenda’s. Tja, de spontaniteit is helaas zo nu en dan ver te zoeken. Tijdens een retreat moet je verplicht tijd voor jezelf nemen. Deze tijd gebruik je om aan jezelf te werken. Je focust volledig op de mentale en fysieke gezondheid van jouw lichaam. Je zorgen maken over wat je gaat eten? Nergens voor nodig! Een yoga retreat is vaak all-inclusive, wat betekent dat je niet hoeft te denken aan koken en dergelijken. Dit doen ze zodat je – je nog meer kan focussen op het nu, ideaal! Tegenwoordig worden retreats in verschillende vormen aangeboden. Vanaf een dag tot een aantal weken, in binnen- of buitenland, individueel of juist een groep. Alles is mogelijk! En wat belangrijk is – is dat je de juiste retreat kiest die het beste aansluit bij jouw voorkeuren. Wat je uit een retreat pakt ligt volledig aan jezelf. Zo zijn er mensen die levensveranderende keuzes maken na het hebben van zo’n retreat tot mensen die gewoon op dezelfde voet verder gaan. Beiden is natuurlijk prima.

Gun jij jezelf genoeg rust? Kun jij ook wel een pauze gebruiken? Dan geeft deze manier van ontspannen een herboren gevoel. Durf jij het aan?