Meestal nemen we al gauw genoegen met minder in het leven. Soms goed, maar vaak ook niet. Jij bent namelijk de belangrijkste persoon in je leven en daarom verdien je juist beter dan je zelf soms denkt. Want toegegeven, wij vrouwen hebben er een handje van om onszelf naar beneden te halen. En dat is precies waar het mis gaat.

Happy girl laughing

Genoegen nemen met minder

Het lijkt wel een soort gave waar we over beschikken: de onzekerheid. De een heeft er natuurlijk minder last van dan de ander, of helemaal niet. Maar toch komt het veel voor onder vrouwen. En dat terwijl we juist zo lief voor onszelf zouden moeten zijn. Vaak laten we ons leiden door onze eigen negatieve gedachten. Ik kan je vertellen, hier word je niet gelukkig van. Sterker nog, op den duur voel je je gevangen door je eigen gedachtes en vind je jezelf nooit goed genoeg. Met als gevolg dat we dus genoegen nemen met minder.

Zelfliefde koesteren

We vinden het doorgaans nodig om onszelf flink te straffen als we een misstap begaan. Dat terwijl je van fouten alleen maar kunt leren. En geloof me, je bent echt niet de enige die fouten maakt. De rest van de wereld namelijk ook. En daar is niets mis mee, want dankzij deze fouten groeien we allemaal. Wees dus aardig voor jezelf en probeer jezelf niet naar beneden te halen. Want jij verdient uiteindelijk het beste wat er is. En daarmee bedoel ik echt het beste van het beste. Ook in de liefde. Jij verdient iemand die alles voor je over heeft en je eerlijk behandelt. Iemand die gelijkwaardig is en niet beter of minder. Iemand die voor je vecht en je de gelukkigste persoon op de wereld laat voelen. Maar onthoud: je moet ook gelukkig met jezelf kunnen zijn. Dus laat je geluk nooit, maar dan ook nooit van een ander afhangen. Uiteindelijk ben je toch altijd op jezelf aangewezen. Je moet jezelf op de eerste plaats zetten. En nee, dat is heus niet egoïstisch. Verre van zelfs. Het is juist nodig om diepe liefde voor jezelf te koesteren. Dus begin daar mee, vandaag nog.

Waarom we onszelf vaak tekort doen tijdens het daten lees je hier.