Veel mensen maken gedurende de dag een to-do-list, zodat ze hun taken makkelijk kunnen afvinken. Vaak zitten hier taken bij die niet perse leuk zijn, maar wel moeten gebeuren. Of het nu voor je werk of studie is, meestal wil je er zo snel mogelijk vanaf zijn. Toch is het belangrijk om je ook bezig te houden met dingen die je wel graag doet. Wij vertellen je waarom het goed is om je to-do-list om te zetten in een love-to-do-list.

maken-lovetodolist-femfem

Mensen ontwikkelen zich beter door positieve emoties en daarom is het belangrijk om je bezig te houden met dingen die je gelukkig maken. Wanneer je op je werk voornamelijk vervelende taken moet uitvoeren waar je een hekel aan hebt, worden je dagen er ook niet bepaald leuker op. Het is dus goed om je to-do-list om te zetten in een love-to-do-list. Door een beetje liefde aan je takenlijst toe te voegen, wordt het allemaal een stukje verdraaglijker.

Productiever en creatiever

Begin het met opschrijven van de dingen die je graag doet in een week. Zelfs als je ervan geniet om even naar de wolken te staren, schrijf het op. De kleinste dingen kunnen een mens namelijk al zo gelukkig maken. Denk ook na over dingen die je altijd al eens hebt willen doen. Kies er vervolgens een paar uit en plan ze voor aankomende week in, naast andere werkgerelateerde taken die je nog hebt. Hoe meer love-to-do’s je kunt afvinken, hoe meer tevreden je zult worden over je eigen leven en werk. Vervelende taken worden namelijk minder erg om uit te voeren als je weet dat er daarna nog iets leuks op je staat te wachten. En vaak maakt dit je juist stukken productiever en creatiever dan anders.

laptop-maken-femfem