Bijna iedereen vindt het gezellig om er een glaasje wijn te drinken wanneer ze hebben afgesproken met vrienden. Op de een of andere manier geeft dit een gezelliger gevoel dan een kopje thee (al is dat op zijn tijd natuurlijk ook heerlijk!) Maar waarom doen we dat?

Drinken
Photo by Kelsey Chance

Wanneer we onze vrienden in de avond uitnodigen gaan we er eigenlijk automatisch vanuit dat we drank in huis moeten halen, maar waardoor komt het eigenlijk dat we het allemaal zo gezellig vinden om de drank erbij te halen?

Onderzoek

Natuurlijk worden we er een stuk losser van als we een paar drankjes op hebben, dat maakt het vaak  gezelliger, en het is zelfs uit een onderzoek is gebleken.

Er is een onderzoek gedaan tussen 3 groepen mensen. Een groep kreeg alcoholische dranken, een groep kreeg alleen frisdrank en een groep kreeg een placebo (een drankje waarbij zij dachten dat er alcohol in zat terwijl dat niet het geval was). En wat bleek? in de groep waar echte alcohol werd gedronken, was het het gezelligst. Deze mensen werden opener en hadden minder moeite met het maken van nieuw contact.

Gezellig

Omdat wij allemaal weten dat we het nog gezelliger kunnen hebben als we allemaal een glaasje wijn hebben gedronken, grijpen we sneller naar de alcohol als we mensen over de vloer hebben. Ook willen we graag een goede gastvrouw zijn zodat onze gasten het bij ons gezellig hebben gehad.

Lees ook: Waarom het nooit bij dat ene alcoholische drankje blijft