Afgelopen weekend ben ik naar de nieuwe Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald geweest. Laat ik beginnen met dat ik echt een sucker voor films ben en heel erg kan uitkijken naar een ouderwets avondje bios. Afijn, dat gezegd hebbende gaan we over naar waar het echt om gaat!

Schermafbeelding 2018-11-26 om 11.14.56

Laaiend enthousiast

2016 was een prettig jaar voor Harry Potter-fans. Door Fantastic Beasts werd hun geliefde wereld vol tovenaars en heksen opnieuw uitgebracht in de bioscoop, met een golf van nostalgie als gevolg. Het vorige deel vond ik echt awesome en ik was laaiend enthousiast. Ik ben echt een mega fan Harry-Potter, dus dit nieuwe vervolg vond ik top!

Goed, nu door naar de nieuwe film: The Grimes of Grindelwald. Ik had uiteraard mega veel zin in deze film en begrijp me niet verkeerd, het is echt gewoon een leuke film, maar er gaat naar mijn idee nogal wat mis. Laten we beginnen bij het begin: als je nog nooit Harry Potter- en of het eerste deel hebt gekeken van Fantastic Beasts, kun je deze film beter overslaan..

The story

Het verhaal is nogal heftig.. Er gebeurt in 2 uur behoorlijk veel waardoor je soms echt even de draad kwijt bent. Het warrige verhaal was voor mij en mijn vriend op bepaalde vlakken niet meer te volgen. Zo zonde, want je kunt dit verhaal zo goed op beeld brengen. Hoe vaak we onder de film naar elkaar hebben gefluisterd van: snap jij dit? Nee jij?

Ga ik dan alleen maar negatief zijn? Nee natuurlijk niet! Ik ben nog steeds fan van deze filmreeks! Ik denk alleen dat ze deze film misschien beter in twee delen hadden moeten opdelen, meer de rust bewaren en beter ingaan op de personages. Wat ik wel écht heel leuk vond is dat we meegenomen werden naar de tijd voor Harry Potter, wanneer Perkamentus zelf nog een jonge god was. (en geloof me, hij werd gespeeld door Jude Law.. Hottie!!!) Het is leuk om te zien dat Zweinstein weer even terug kwam en hoe het er daar vroeger aan toe ging – plus 1!

Oordeel

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald probeert alles uit deel één te overtreffen, maar rent hierdoor in een massasprint naar de conclusie van de film. Fans zullen genieten van de magische wereld van Harry Potter, maar om alles in je op te kunnen nemen heb je soms even de neiging om de film op pauze te zetten (ik in ieder geval).

Om hiermee af te sluiten: ik zou de film nog steeds aanraden, want het verhaal op zichzelf is natuurlijk gewoon leuk – beesten, tovenaren, andere wereld. Wel zou ik echt even zorgen dat je optimaal gefocust bent voor deze film, wil je hem ergens nog kunnen begrijpen! Score: 7.5

Dus mocht je naar deze film gaan: happy watching!