Peru: het koloniale verleden van Lima, Areguipa en Cusco. Het machtige Andesgebergte en het mysterieuze Titicacameer en Machu Picchu, een indrukwekkende stad, die tot 100 jaar geleden nog verscholen lag in de Andes. Kortom in dit prachtige Zuid-Amerikaanse zul je je ogen versteld doen staan.

Schermafbeelding 2018-10-25 om 16.32.30

Lima

Deze stad is de toegangspoort tot veelzijdig Peru. In deze bruisende stad is er veel te zien en te doen. Een moderne plaats met een eeuwenoud hart en bijzondere bezienswaardigheden uit andere tijden. Uiteraard proef je hier de beste en lekkerste gerechten uit de Peruaanse keuken, die een sensatie op je tong zullen zijn.

Arequipa

Arequipa wordt ook wel ‘La Ciudad Blanca’, de witte stad genoemd, vanwege de vele spierwitte gebouwen. Ook ligt deze stad op zo’n 23oo meter hoogte en daardoor is het klimaat hier heerlijk aangenaam. Deze stad ligt in een vallei aan de voet van drie vulkanen: de Misti, de Chachani en de Pichu Pichu.


Dit bericht bekijken op Instagram

🔶 23 🔸 Octubre 🔸 2018 🔶 👑 Artista: @shirlene.x 👑 🌎 Ubicación: Arequipa, Perú 🌎 🔥Visita su hermosa galería 🔥 👦 Foto seleccionada por el Admin 🔴🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪🔴🔴🔴🔴🔴 ℹ Síguenos 👉 @peruenunatoma ✔ Hashtag 👉 #peruenunatoma 🔴🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪🔴🔴🔴🔴🔴 🔴🔴 #peru #arequipa #visitperu #discoverperu #landscape_peru #southamerica #wonderful_places #discoverearth #ig_worldclub #bestcitybreaks #ig_today #instatravel #travelphotography #traveltheworld #cityscape #outdoors #global_hotshotz #fantastic_earth #dronephotography #dronesgram #droneshot #beautifuldestinations #tourtheplanet #igworldclub #ig_world #bestplacestogo #splendid_shotz #igworld #mybestcityshots 🔴🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪🔴🔴🔴🔴🔴

Een bericht gedeeld door Perú en una toma 📸 (@peruenunatoma) op


Dit bericht bekijken op Instagram

🔶 24 🔸 Octubre 🔸 2018 🔶 👑 Artista: @violetecape 👑 🌎 Ubicación: Arequipa, Perú 🌎 🔥Visita su hermosa galería 🔥 👦 Foto seleccionada por el Admin 🔴🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪🔴🔴🔴🔴🔴 ℹ Síguenos 👉 @peruenunatoma ✔ Hashtag 👉 #peruenunatoma 🔴🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪🔴🔴🔴🔴🔴 🔴 #peru #arequipa #visitperu #discoverperu #southamerica #landscape_peru #peruvianpeople #streetphotography #wonderful_places #portraits #igworldclub #discoverglobe #travelphotography #traveltheworld #outdoors #igworld #yourshotphotographer #earthofficial #thegreatoutdoors #global_hotshotz #earthpix #ig_today #portraitphotography #earthfocus #ourplanetdaily #splendid_shotz #discoverearth #ig_world #ig_worldclub 🔴🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪🔴🔴🔴🔴🔴

Een bericht gedeeld door Perú en una toma 📸 (@peruenunatoma) op

Machu Picchu

De nu bekende Incastad Machu Picchu dateert van 1450 na Christus en is daarmee een van de jongste Incasteden die Latijns-Amerika rijk is. De stad is tot het begin van de 20ste eeuw verborgen gebleven en pas is 1911 ontdekt door een Amerikaanse ontdekkingsreiziger. Deze bijzondere plaats is tot op de dag van vandaag een wonder en is zeker een bezoekje waard. Je zult verstaan staan van deze prachtige stad.

Schermafbeelding 2018-10-25 om 16.21.05
@sebastiantapiahuerta
lama-fem-fem
@jr_morann

Nascalijnen

Een andere must-see spot is de Huacachina, een oase in de woestijn. Hier kun je sandboarden in de zandduinen en tegelijkertijd ook heerlijk relaxen aan het zwembad. In dit gebied vormen de beroemde Nascalijnen grote figuren op de woestijnbodem. Niemand weet hoe ze hier ooit terecht zijn gekomen en of ze een functie of betekenis hebben.. Het ziet er in ieder geval fascinerend uit.

Colca Canyon

De Colca Canyon is de op een na diepste Canyon ter wereld, ruim twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Voor de getrainde klimmer is een afdaling een mooie uitdaging. Voor in de ochtend, voordat de zon sterkte wint, is voor iedereen afzien, maar o zo mooi! Veel mensen blijven daarom liever boven. Hier is het uitzicht ook adembenemend mooi en kun je condors spotten, de grootste vliegende vogels ter wereld.

Peruaans Amazonegebied

Het regenwoud is een aangename afwisseling tussen al deze mooie steden en plekken. De warmte, de groene bossen en de verscheidenheid aan flora en fauna geven weer een compleet ander beeld van Peru. Het dierenrijk is werkelijk waar een plaatje en dit gebied is het een woonplaats van de jaguar.

Schermafbeelding 2018-10-25 om 16.54.36
@rominaveliz

Titicacameer

Gelegen op de grens van Peru en Bolivia ligt het mysterieuze Titicacameer. Het is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en bezaaid met kleine eilandjes waar Indianenstammen wonen. Veruit de meest bekende plek van het meer zijn de 44 drijvende eilandjes van de Uros Indianen. De kunstmatige eilanden zijn gemaakt van riet uit het meer en bebouwd met kleine huisjes. Werkelijk waar een mooi aanzicht.


Lees ook: waarom je naar IJsland moet gaan