Iedereen heeft een momentje dat ze hun vleugels uitslaan en de wijde wereld intrekken: je gaat op je zichzelf wonen. Weg van het ouderlijk huis en alle luxe die je altijd in de palm van je hand had. Nu moet je zelf koken, wassen, strijken en schoonmaken.

weekendje ouders FEM FEM

De een vindt het een verademing de ander ellende. Toch is het na al die dagen zwoegen om jezelf in leven te houden toch altijd weer fijn als er een reisje naar je ouders op de agenda staat. Dit is waarom een weekendje naar je ouders heilig is…

Iemand is blij om je te zien

Als je je een keer gewaardeerd wilt voelen moet je richting je ouderlijk huis gaan. Want hoelang je ook weg bent geweest, je wordt altijd met open armen ontvangen. Dus mocht je denken dat er niemand is op de wereld die om je geeft, think again you’ve always got your parents. 

Wasjes draaien

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Want ja er zijn genoeg studenten en uitwonenden die toch even een flinke wasmand aan vuil verzamelen die ze net zo makkelijk even meenemen naar de oudertjes vanwege het gebrek aan een wasmachine. En op de een of andere manier ruikt het toch altijd lekkerder als je het thuis wast.

Gratis boodschappen

Zit je weer je lijstje te maken voor de week en kom je er allemaal niet uit omdat je het zo goedkoop mogelijk wil houden, maar toch veel nodig hebt? Let it go.. Weet je waar je moet zijn: in de koelkast van je paps en mams. Want jawel als je thuis komt zal je zeker nooit verhongeren door de verzameling eten alsof er een hongerwinter aankomt.

Huisdier

Hier worden we misschien nog wel het meest blij van, want je ziet je oude makker weer waarmee je bent opgegroeid. Uit het oog, maar niet uit het hart zeggen ze ook wel. Altijd weer even lekker knuffelen met je lieve kat of speelse hondje. It feels like home..

Ontbijtje

Jaja, alsof we ergens overnachten in een vijfsterrenhotel. Zo voelt het thuiskomen af en toe, want hoe lekker is het als je op een zaterdag of zondagochtend naar beneden komt en er staat een heerlijk ontbijtje op tafel. Ons hoor je niet klagen hoor.

Beschaafd zijn

Je moet wel weer even schakelen waarschijnlijk. Want je bent toch weer bij mensen in huis waar je moet letten op je taalgebruik. Met je huisgenoten kun je waarschijnlijk een en al gekkigheid uithalen, hier dus even weer niet.

Lichaam reinigen

Thuiskomen is goed voor je lever. Deze kan even herstellen van een intense periode van alcohol en junkfood. En niet alleen je lever, heel je lichaam kan even goed detoxen. Je voelt je weer als herboren als je thuis weggaat.

Rotzooi

Ehm hier zullen je ouders vast minder blij mee zijn, maar jij gedraagt je weer lekker als de puber who you once were. Opruimen? Wat is dat? Daar heb je toch ouders voor? Opeens weet je even niet meer hoe je je eigen kamer moet opruimen, raar hé?

Oude plekkie

Jaaaa, eindelijk kun je weer op die heerlijke bank neerploffen waar je al jaren al je avonden heb doorgebracht. Er staat nog net niet je naam op een stukje geschreven, maar iedereen weet dat het jouw spot is. Dit laat je graag weer even weten aan de hele fam als je thuis bent.

Lees ook hoe je het hart van je schoonmoeder wint.