Veel mensen denken dat een waarzegger en helderziende hetzelfde zijn. Er bestaat echter een duidelijk verschil tussen deze twee beroepen. In dit artikel duiken we in deze bijzondere wereld.

waarzegger helderziende

Het verschil tussen waarzegger en helderziende

Wat is het verschil tussen een waarzegger en helderziende? Dat lees je hieronder!

Wat is een waarzegger?

Een waarzegger is een persoon die een gave heeft om de toekomst te kunnen voorspellen. Waarzeggers richten zich op een vorm van waarzeggerij. Dit kan bijvoorbeeld op basis van een horoscoop zijn, maar ook op basis van tarotkaarten of kristallen bollen. Wat waarzeggers precies gebruiken, verschilt per persoon. Dus als je gebruik wilt maken van de diensten van een waarzegger, is het advies om zelf een goede vergelijking te maken.

Wat doet een helderziende?

Een helderziende is iets anders dan een waarzegger. Een helderziende beschikt namelijk over een zogenaamd ‘derde oog’. Met dit zintuig kan de helderziende bepaalde energieën waarnemen die anderen niet kunnen voelen of zien. Aan de hand van deze energieën kan de helderziende de toekomst voorspellen. Naast dat de helderziende de toekomst kan voorspellen, kan een helderziende ook bepaalde dingen zien die andere mensen niet kunnen zien. Een helderziende kan op die manier zien waarom sommige dingen in je leven lopen zoals ze lopen. Als je meer duidelijkheid wilt krijgen over je leven, dan is het dus een idee om bij één van de helderzienden langs te gaan.

Dus, waar ligt dan het verschil?

Als je de bovenstaande definities leest, lijken de waarzegger en helderziende erg op elkaar. Het verschil zit hem in de gave. Een helderziende beschikt over een gave en een waarzegger niet. Een waarzegger maakt gebruik van methoden en attributen om tot bepaalde inzichten te komen. Denk daarbij aan tarotlezingen, horoscopen en glazen bollen. Een helderziende maakt simpelweg gebruik van zijn of haar aangeboren gave.

Kun je beter voor een waarzegger of helderziende kiezen?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van de situatie waarin je zit en de wensen die je hebt. Het advies is dus om precies te definiëren wat je zoekt. Wil je meer informatie over de dingen die in je leven gebeuren? Of wil je meer weten over wat je in de toekomst te wachten staat?

Een helderziende ‘ziet’ vaak meer dan een waarzegger. Een waarzegger mist namelijk de gave om deze dingen te zien. Die gave heeft een helderziende wel. Toch is een waarzegger voor veel mensen prettiger, omdat deze dingen als horoscopen en tarotkaarten inzet. Dat is tastbaarder en begrijpelijker voor veel mensen.