Iedereen heeft van die dagen waarbij het echt niet lukt om in slaap te vallen. Of van die nachten waarbij je wel in slaap valt, maar dan vervolgens drie uur s ‘nachts weer wakker wordt. So annoying. Als je elke keer steeds op hetzelfde tijdstip wakker wordt, blijkt het een betekenis te hebben.

Zelfde moment wakker worden
Bron: @matildadjerf

Slapeloze nachten

Voor velen is dit een gewoonte geworden, maar eigenlijk is het niet zo onschuldig als het lijkt. Volgens de Chinese mythologie kan er meer aan de hand zijn als je elke keer rond hetzelfde tijdstip wakker wordt. Eigenlijk is je lichaam soort van aan het schreeuwen om hulp. Je lichaam probeert je te vertellen dat het emotioneel niet zo goed gaat. En het wordt nog interessanter, elk tijdstip geeft weer een ander specifiek probleem aan. Wanneer je om 23:00 niet kan slapen, komt het doordat je last hebt van stress en overbezorgdheid.

Dan heb je nog the most annoying one, wanneer je eindelijk in slaap bent gevallen maar uiteindelijk gewoon weer wakker wordt. Merk je dat je tussen 23:00 uur en 01:00 uur weer wakker wordt, dan kan het zijn dat je lichaam even goed wil nadenken over de plannen en doelen die je hebt. Je wordt wakker omdat je onderbewustzijn graag die doelen wil waarmaken en er dus over na wil denken. Alleen gebeurt dit net op het verkeerde moment.

Menselijk lichaam

Het menselijk lichaam is een soort netwerk van energiebanen, waardoor de levensenergie stroomt. Deze energie besluit elke nacht een feestje te bouwen. Really? Als je tussen 01:00 en 03:00 wakker wordt, kan het betekenen dat je woede en frustratie in je hebt. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk af. Who doesn’t? De enige manier om dit te doen is het praten over je frustraties of door op te lossen wat jou zo woedend maakt.

Als je tussen 03:00 uur en 05:00 uur steeds wakker wordt, heeft het een bijzondere betekenis volgens de Chinese Mythologie. Het kan namelijk betekenen dat een hogere macht met jou probeert te communiceren, om jou te begeleiden in je doelen. Het is alleen wel belangrijk dat je tijdens dit tijdsblok je rust pakt. Dit tijdsblok is namelijk belangrijk voor je stem, je huid en je immuunsysteem. Dit is het moment waarop je lichaam zich aan het opladen is.

Conclusieals je vaak wakker wordt op hetzelfde tijdstip, is het aan jou om te kijken waar je mee zit. Als je dit uitvogelt en ook oplost, slaap je elke dag door als een roosje. Sweet dreams.