Een warm interieur creëren

In deze tijd van het jaar wordt het buiten snel donker en is het ook behoorlijk fris. Reden dus om de warmte zowel letterlijk als figuurlijk in huis te halen. Met deze tips van Flinders kan jij een warm interieur creëren. Zo kom jij met gemak de wintermaanden door (en je huis waarschijnlijk niet meer uit).

Natuurlijke materialen en kleuren

De seizoenen associëren we allemaal met bepaalde kleuren, materialen en gevoelens. Het is bij het creëren van een warm interieur dan ook cruciaal om deze aspecten terug te laten komen. Het tegenovergestelde van een warm, natuurlijk interieur is koud, gereserveerd en zakelijk. Probeer een industrieel interieur dus te vermijden.

warm interieur

Kies in plaats van moderne materialen voor materialen die afkomstig zijn uit de natuur: hout, leer en wol. Vermijd ook het gebruik van bepaalde kleuren. Donkerblauw, zwart en grijs geven de kamer een koudere uitstraling. Ga in plaats daarvan voor rood, bruin en beige. Wissel deze kleuren af met opvallendere kleuren zoals oranje, goud en donkergroen.

Dutchbone Mathison Bijzettafel
Graypants Drum 24 hanglamp

Een zachte uitstraling met zachte stoffen

Een warme uitstraling kun jij natuurlijk ook letterlijk nemen. Herfst en de winter zijn dé seizoenen waarin er niets lekkerder is dan heerlijk wegkruipen onder een lekkere fleece-deken. Koop deze in een natuurtint, zoals lichtbruin, donkerrood of beige.

warm interieur

Investeer in een mooi tapijt voor op de grond van je kamer: een Perzisch, wollen, egaal of juist kleurrijk tapijt; dit wordt hoe dan ook dé eye-catcher van jouw warme interieur. Verwerk verder veel kussens in je interieur. Laat motieven en groottes elkaar vooral afwisselen, zodat het geheel er speels uitziet.

&tradition Little Petra fauteuil
&tradition The Moor Rug vloerkeed

Oog voor detail en accessoires

Bij het inrichten van jouw warme interieur is een persoonlijke touch erg belangrijk. Plaats persoonlijke foto’s in lijsten en geeft souvenirs van gemaakte reizen een prominente plaats. Verder kun je warmte creëren in je kamer met  bijvoorbeeld een staande lamp.

warm interieur

Niets zo sfeervol als een paar geurkaarsen aan, terwijl het buiten giet van de regen. Planten kunnen jouw huis een natuurlijke en levendige touch geven. Overdrijf het niet, maar kies voor één of twee mooie kamerplanten in sierlijke vazen.

Warm Nordic Lightsome vloerlamp
Dutchbone Botanique plantenstandaard

Kies voor een comfortabel en warm middelpunt

Bovengenoemde accessoires zijn allemaal belangrijk, maar het meest opvallende aan jouw woonkamer zijn toch waarschijnlijk de meubels. Investeer dus ook vooral in meubels van een hoge kwaliteit.

warm interieur

 

Ga voor een grote, comfortabele bank in een warme tint (bijvoorbeeld donkerbruin). Ook een fauteuil die je in de hoek van de kamer plaatst kan voor een warme, knusse uitstraling zorgen.

Fritz Hanzen Lune Bank 3-zits
BePureHome Rodeo fauteuil