Op social media worden we overspoeld met fotocollages van mensen die een fantastisch jaar hebben gehad. Dat is voor die mensen natuurlijk ontzettend fijn, maar niet iedereen heeft zo’n geweldig jaar achter de rug. Ben jij een van die mensen en wil jij dat het dit jaar beter wordt? Hier zijn een aantal tips om je op weg te helpen. 

Jaar
Photo by rawpixel

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de heisa rondom Oud & Nieuw, behalve als je een moeilijk jaar hebt gehad. Een nieuw jaar kan betekenen dat je het even helemaal anders aanpakt en opnieuw kunt beginnen. Om je een beetje voorruit te helpen zijn hier een aantal tips zodat 2019 wél jouw jaar wordt!

Wat heeft 2018 je geleerd?

Probeer goed na te gaan wat je in het afgelopen jaar fout hebt gedaan en wat je heeft geholpen. Op die manier weet je waar je kracht ligt, en wat je nog moet verbeteren. Schrijf het voor jezelf op zodat je jezelf eraan kunt herinneren.

Kies een thema

Waarschijnlijk heb je wel een aantal goede voornemens, maar vaak is het moeilijk om je daar aan te houden. Je kunt beter een thema kiezen voor het komende jaar, dit thema moet laten zijn hoe of wie je als persoon wilt zijn. Hier zijn een aantal voorbeelden die je op weg kunnen helpen:

Gezondheid

Bij dit thema horen verschillende dingen. Wil je graag afvallen, meer conditie krijgen of gezonder eten? Dan past het thema gezondheid perfect bij jou!

Liefde

Ook met dit thema kun je verschillende kanten op. Heb je te weinig tijd doorgebracht met vrienden of familie of hebben jij en je partner wellicht vaak ruzie gehad? Dan kan 2019 voor jou in het teken staan van liefde zodat je aan de slag kunt met het onderhouden van je verschillende soorten relaties.

Eenvoud

Ben je misschien verslaafd aan shoppen of ben je misschien iets té materialistisch. Dan is het voor jou goed om terug te gaan naar de basis. Wat heb je nou écht nodig en wat kan de deur uit? Ook kun je dit thema betrekken op je relatie wanneer het allemaal te ingewikkeld is geworden.

Zelfvertrouwen

Heb jij het afgelopen jaar gemerkt dat je eigen onzekerheid je vaak op verschillende manieren in de weg stond? Dan is het goed om aan je zelfvertrouwen te werken. Ook dit kan op verschillende gebieden, je uiterlijk, je werk of misschien in je relatie.

Nu zijn er natuurlijk ontzettend veel thema’s te verzinnen. Andere voorbeelden zijn: Succes, onafhankelijkheid of vrijheid.

Begin bij het begin

Het liefst wil je alles in een keer aanpakken zodat het snel wordt opgelost, maar dat is helaas geen goede aanpak. Begin klein en focus je vooral op één ding tegelijk. Wil jij bijvoorbeeld gezonder worden en afvallen? Dan hoef je niet direct te beginnen met lijnen, begin met gezonder eten en focus je daarna op de volgende stap.

Lees ook: Heb jij ook altijd moeite om je goede voornemens vol te houden?