Een man verliest zijn harde knuppel: vervelend, maar het kan gebeuren. En het is nog vervelender voor de man zelf, dan voor ons. Want zijn libido is nu niet alleen sky high waardoor hij je helemaal uit de kleren wil trekken (maar het dus niet kan), maar hij wordt er ook onzeker van. Om dit te voorkomen, vertellen we je wat je in zo’n situatie het beste kan doen.

 Wat moet je doen als een man zijn harde niet meer omhoog krijgt?
Bron: Unsplash

Waarom verliest een man zijn harde knuppel?

Uit onderzoek blijkt dat 26% van de mannen onder de 40 last heeft van een stoornis down under. Dit betekent dat het voor meer dan één op de vier mannen niet mogelijk is om van bil te gaan omdat hun harde niet stevig genoeg is. Een stoornis down under (of het plotseling slap worden) kan meerdere oorzaken hebben. Het kan iets fysieks zijn, maar het kan ook te maken hebben met medicatie of een ziekte. En dan kan het ook nog eens iets mentaals zijn als stress of angst.

Bedenk voor jezelf dat alle bovenstaande oorzaken niets met jou te maken hebben. Natuurlijk, als jij en je vriend relatieproblemen hebben kan dit komen door de angst. Maar fysiek, of een man hem omhoog kan krijgen of niet, heeft niets met jouw bedprestaties of uiterlijk te maken. So don’t stress! 

Mocht dit ooit gebeuren, voor welke reden dan ook, mensen geven vaak zichzelf de schuld. Dus laten we even duidelijk (heel duidelijk) zijn: als een man zijn harde verliest, is dit niet jouw schuld. En als hij wel doet alsof dit zo is, zie dit als een enorme red flag en bedenk voor jezelf of je dan nog met zo’n iemand wil zijn. It’s a no for us. 

Wat moet je doen wanneer een man zijn harde verliest?

1. Het ligt niet aan jou

Laten we met het belangrijkste beginnen: het ligt niet aan jou en ook niet aan je partner. Soms zitten we gewoon met onze gedachten ergens anders. Zorg ervoor dat hij zich relaxed en op zijn gemak voelt en sta er niet al te lang bij stil. Het is een overmacht dingetje, jij en hij kunnen er beide niks aan doen.

2. Even checken

Als je het niet vraagt, weet je het ook niet. Vraag simpelweg hoe het met je partner gaat wanneer dit gebeurt. Het kan namelijk zijn dat hij er met zijn hoofd niet bij is of dat hij stress ervaart. Praat er over, communicatie is heel belangrijk in een relatie.

3. Neem een klein beetje afstand

Het klinkt misschien vreemd, maar het laatste wat sommige mannen willen is aangeraakt worden nadat dit is gebeurd. Als dit het geval is kan je hem een snelle kus op de wang geven, zeggen dat het oké is en hem even met rust laten. Maar wees ook niet té afstandelijk, straks geef je hem een onzeker gevoel.

4. Maak duidelijk dat het geen big deal is

Zodra dit gebeurt, en je ziet aan hem dat hij baalt, maak per direct merken dat het echt niet uitmaakt. Stel hem gerust en zorg er voor dat hij begrijpt dat je er niet mee zit. Voor mannen voelt het een beetje als een ‘verlies van mannelijkheid’ momentje wanneer hij zijn harde verliest (of geen harde krijgt). Laat hem weten dat het nergens voor nodig is.

5. Lach er samen om

In plaats van dat jullie er een heel “ding” van gaan maken kunnen jullie er ook gewoon samen om lachen! Een avontuurtje tussen de lakens moet ook gewoon leuk en grappig blijven, dus waarom zou je de humor er niet van inzien ;). Maarre, let op dat je hem niet de impressie geeft dat je hem uitlacht.