De G-spot kennen we natuurlijk allemaal als het plekje aan de binnenkant van de vagina van een vrouw, wat erg gevoelig kan zijn. Maar, nu blijkt er dus ook een A-spot te zijn. And we’re not even kidding. Wij vertellen je wat de A-spot is, waar het plekje zich bevindt, en vooral hoe je haar kan vinden.

a-spot

Wat is de A-spot?

De A-spot is de erogene zone van de fornix uteri, wat simpelweg het gebied aan het uiteinde van de vagina rondom de baarmoedermond is. De A-spot bevindt zich ongeveer vijf centimeter hoger dan de G-spot, volgens gecertificeerd seksueel voorlichter Alicia Sinclair. Dit is dan ook de reden dat sommige het the deep spot noemen.

De A-spot wordt ook wel de ‘vrouwelijke prostaat’ genoemd, omdat deze zich bevindt op dezelfde plek als de prostaat (de P-spot) bij een man. Echter krijgt de G-spot soms dezelfde benaming, omdat ze heel dichtbij elkaar liggen. Volg je ons nog?

Waar bevindt de A-spot zich precies?

De A-spot zit dus diep. Maar toch zullen we wat meer aanwijzingen nodig hebben om dit gevoelige plekje op te sporen. Komt ‘ie: de A-spot bevindt zich langs de voorste vaginawand, meestal ongeveer 10-15 cm naar achteren. Dit is natuurlijk verschillend per persoon, omdat iedere vrouw een andere interne clitoris heeft.

energetisch orgasme

Hoe vind je de A-spot?

First things first: vind de G-spot. Breng voorzichtig je wijsvinger 1-2 cm in je vagina en krul je vinger omhoog naar je navel. Voel je een stukje sponsachtig weefsel ter grootte van een walnoot? Bingo! Vanaf hier duw je je vinger nog een centimeter of 5 dieper in je vagina. Beweeg vervolgens je vinger langzaam in een ruitenwisserbeweging, in plaats van de gebruikelijke in- en uitgaande beweging.

Neemt de gevoeligheid toe? Great! Is dit niet het geval? Geen zorgen. Het kan namelijk zo zijn dat je vingers niet lang genoeg zijn. In dit geval kan je een speeltje gebruiken, als je je hier fijn bij voelt. En dan kan het ook nog eens zo zijn dat je het plekje wél raakt, maar het niet fijn aanvoelt. Iedereen’s money spot is anders, dus het is zeker niet vreemd als je niet het ‘wauw’ gevoel hebt.

Lees ook: Dit is de sleutel tot een meervoudig orgasme