Staat jullie bruiloft in 2024 op de planning en zijn jullie langzamerhand, alles aan het voorbereiden? Zo leuk! Ben je nog wel dringend op zoek naar dé kleur van the wedding? Vergeet pastelkleuren, deze kleur zal in 2024 heel hip zijn en massaal gezien worden op bruiloften.

Wedding kleur
Bron: @elaisaya

Dé wedding kleur van 2024

Bij het organiseren van een bruiloft is het belangrijk om de hoofdlijnen te onderscheiden van de details, wat niet altijd even makkelijk is. Denk aan de jurk, de locatie of versiering: dat zijn hoofdpunten die alle aandacht vragen. Daarna komen de details zoals de tafelindeling, de accessoires en het tijdschema. Toch is er een klein detail dat op het eerste gezicht geen hoofdpunt lijkt, maar uiteindelijk van fundamenteel belang is voor een strakke en goed georganiseerde bruiloft decoratie. Namelijk het kiezen van een juist kleurenschema. Enne, daarbij moet je wel bedenken wat jullie themakleur wordt.

Tja, waar ga je dan voor, hè? Vroeger was het lekker makkelijk, toen stond er namelijk maar één kleur centraal, de kleur wit. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk! Bruidsparen willen op de mooiste dag van hun leven écht uitpakken. De dag wordt afgestemd op smaak en eigen wensen, maar misschien is het ook een idee om gewoon lekker naar professionals te luisteren en mee te gaan met de kudde. En dat is? Door de kleur Marseille Bleu te kiezen op jullie bruiloft.

Volgens MintedWeddings en BRIDES, wordt de bruiloftskleur anno 2024 Marseille Bleu, oftewel kobaltblauw. Deze tint is vernoemd naar de stad in Zuid-Frankrijk Marseille, en is gekozen vanwege zijn veelzijdigheid. Enne, daarnaast is het ook nog is een zeer geschikte kleur voor heel veel dingen. De kleur werd gekozen uit de tinten waar de allerbeste weddingplanners al mee aan de slag zijn gegaan, de tinten waartoe ze persoonlijk aangetrokken werden en de kleuren die ze op bruiloften hebben gezien.

Geloof het of niet, maar deze tint blauw kan gebruikt worden tijdens elk seizoen. Je hoeft het namelijk niet per se als hoofdkleur te gebruiken, maar je kunt het ook als een accent beschouwen. Mocht je in de lente trouwen, combineer het bijvoorbeeld met tuin tinten. Trouw je in de zomer? Combineer kobaltblauw dan met geel of koraal. Roestig rood, bruin, fris wit en zwart voor een moderne kijk op de herfst en smaragd en robijn voor de winter. Love it!

Bruiloft trends 2024

Maarre, dat is nog niet alles. In 2024 zullen er nog meer trends voorbijkomen wat betreft bruiloften. Een tipje van de sluier: trouwen in 2024 zal een mengelmoes worden van intieme, meerdaagse en milieubewuste bruiloften mét viral decoratie, entertainment en catering.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van herbruikbare decoraties tot het kiezen van lokale en seizoensgebonden gerechten. Of een intieme bruiloft, met maar een paar familieleden en vrienden. Enne, wat dacht je van een meerdaagse bruiloft? Nu bruidsparen een kleinere groepjes gasten uitnodigen, is het vaak ook een optie om het dan langer te vieren. More time to party! Wij zijn fan, jij ook?