Damsko, we houden van je. Of je er nou woont of lekker een dagje naartoe gaat; genoeg te doen, genoeg te zien en vooral ontiegelijke veel plekken om lekker te eten. Ja, de keuze is reuze, dus mochten jullie dit weekend in onze hoofdstad vertoeven helpen we jullie met een aantal spots worth visiting. 

Jansz. Rosé Sundays

Toevallig plannen om aankomende zondag in Amsterdam rond te dartelen? Ga dan langs Jansz. op de Reestraat voor de Rosé Sundays waar je ultiem kan genieten van een glas Provençaalse wijn met een bijpassend barbecue gerecht van de Big Green Egg.

Foto via Instagram Jansz.
Foto via Instagram Jansz.

NOMADS

Nieuw in Amsterdam Oost is NOMADS. NOMADS neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis waarbij ze twee keer per jaar een nieuwe kaart presenteren vol met nieuwe foodbelevingen van over heel de wereld. Zo kunnen gasten kennis maken met onontdekte smaken en producten maar ook bijzonderen bestemmingen waar ze wellicht nog nooit zijn geweest. Huidige bestemming: Peru.

Foto via NOMADS Instagram
Foto via NOMADS Instagram

HoogtIJ

HoogtIJ Amsterdam zit verscholen in Amsterdam Noord dus wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Dan is dit het ultieme plek. In de glazen kas van HoogtIJ is telkens iets nieuws te beleven omdat deze locatie de basis is van pop-up evenementen. Denk hierbij aan exposities, een proeflokaal, diner of een intiem concert. Maar wil je ook gewoon ergens genieten van een drink with a view: ga hier heen. Vooral nu het lekker weer is en het haardhout voorlopig opgeborgen kan blijven.

HoogtIJ Amsterdam FEM FEM

Bluespoon

Ooit kunst willen eten? Restaurant Bluespoon introduceert een nieuwe manier van eten waarbij kunst en gastronomie samen komen. De chef-kok Sander Bierenbroodspot gebruikt videokunst als inspiratie en heeft een 4-gangen videokunstmenu gemaakt wat een weerspiegeling is van 5 videokunstwerken. Denk hierbij aan gerechten met makreel, sherry schuim met sappige sint-jakobsschelpen en een dessert want lijkt om een echte Piet Mondriaan. Prikkel jouw zintuigen en ga hier eten. Ideaal voor een date night maar net zo leuk met een groep vrienden.

Foto via Instagram Bluespoon
Foto via Instagram Bluespoon

Nog meer inspiratie nodig voor een dagje Amsterdam? Dit zijn de Amsterdamse terrassen met lekker lang zon.