Door het vele thuiszitten zijn wij als het ware echte keukenprinsessen geworden. Zo zijn we gestrand bij een wel héél erg lekker drankje, waar wij bij FEM FEM echt verzot op zijn..

Espresso en wodka in een cocktail. Je zou het willen verbieden, als het niet zo verschrikkelijk lekker was. Denk aan je eerste kopje koffie in de ochtend, met melk en suiker. Vervang de melk door een koffielikeur en de suiker door wodka, even schudden en overgieten in een Martini glas en je nachtelijke kopje koffie is gezet.

1021ed85aacf0347784944aa6bb93b2a

Wat is een Espresso Martini

Deze cocktail met espresso, wodka en koffielikeur geeft een lekkere kick. Het is krachtig en opwekkend door de koffie, maar ook romig en zoet door de likeur en de siroop. Het scheutje wodka maakt het helemaal af, waardoor je na het eten nog door kunt gaan tot in de nachtelijke uurtjes. Kiezen tussen koffie en een cocktail na het eten is dus niet langer nodig, deze cocktail heeft het beste van allebei!

Voordat je aan de slag gaat met het maken van de Espresso Martini, hebben we nog een aantal tips die je helpen om een goddelijke cocktail te maken.

Tip 1: Shake de ingrediënten krachtig in een cocktailshaker. Schenk na het schudden de Espresso Martini uit door een zeefje in het glas. Hierdoor krijgt de cocktail een mooie en gladde schuimlaag bovenop en dat wil je hebben!

Tip 2: Koel het glas waarin de Espresso Martini geserveerd wordt van tevoren. Zet het glas in de koeling of de vriezer of koel het met wat ijsblokjes.

Tip 3: Gebruik in de cocktail goede en vers gezette espresso, want deze levert de lekkerste cocktail op. Laat de koffie wel eerst afkoelen, zodat het ijs in de shaker niet direct smelt als je de espresso erbij doet.

Ingrediënten

  • 25 ml wodka
  • 25 ml koffielikeur naar keuze
  • 1 tl suikersiroop
  • 40 ml net gezette espresso
  • Een handje ijs
  • 1 snufje zout
  • 3 koffiebonen

Je maakt de Espresso Martini eigenlijk niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen om een cocktail te maken is goed shaken. Doe de wodka, koffielikeur, espresso, siroop en zout in de shaker en shake er maar op los. Het ijs doe je er ook bij, zodat alles gelijk heel erg koud wordt. Pas als de shaker zó koud is dat je hem niet meer vast kunt houden, schenk je de Espresso Martini door een zeef in een glas. Het liefst is dat een martini-glas dat je al gekoeld hebt.

Om de cocktail af te maken doe je een garnering die een symbolische betekenis heeft. De drie koffiebonen staan niet voor niks op de ingrediëntenlijst. Die staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. En dat is precies wat je terugproeft als je een zelfgemaakte Espresso Martini drinkt.

espresso-martini

Et voilà!