Wijn drinken, dansen, shoppen en heerlijk eten? Het kan allemaal dit weekend. Dit zijn onze tips voor een gegarandeerd heerlijk weekend:

anastasia-dulgier-1155945-unsplash-1200x800

Mono Japan – 1, 2, 3 februari (10.00 tot 18.00)

Een ode aan Japans handwerk en design. Voor de derde keer te aanschouwen in Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Mono Japan biedt aan Japanse merken een platform om hun werk in Europa te presenteren. Dus wil je iets speciaals doen dit weekend? Mono Japan is drie dagen lang een platform voor designprofessionals.

Locatie: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

Lezing: Van stress naar Zen – 1 februari (19.30 tot 21.45)

Communicatie nowadays gaat razendsnel. Dagelijks ontvangen we via internet en de (social) media een spervuur aan informatie, gedachten en ideeën. Plekken op de wereld lijken dichtbij en zijn zichtbaar voor iedereen. Hiermee nemen ook verantwoordelijkheden snel toe, individueel en voor elkaar als samenleving. Van elke gebeurtenis weet je wel iets af. De tijd waarin we leven gaat snel, wat doet dit met ons?

Locatie: Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam

Chicago Vice x Models At Work – 1 februari (23.00 tot 05.00)

Elke eerste vrijdag van de maand in de Chicago Social Club in Amsterdam: Chicago Vice. En deze editie is extra leuk, omdat voor velen de alcoholvrije maand voorbij is en we dus weer lekker kunnen shotten met z’n allen. Deze editie met DIDA, Rose Amsterdam, Coupe De Foudre en Alex Voerman: playing R&B, disco, funk en hits! Yup: be there!

Locatie: Chicago Social Club, Leidseplein 12, Amsterdam

Rembrandt festival – 2 februari (12:00 tot 21:00)

Op 2 februari staat de Jodenbreestraat volledig in het teken van Rembrandt! In 2019 is het exact 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Museum het Rembrandthuis organiseert hiervoor een straat festival vol artistieke odes aan de Hollandse meester en optredens van  jong talent van de Academie voor Theater en dans en de Conservatorium van Amsterdam. Gratis en voor iedereen toegankelijk!

De straat wordt gevuld met ‘gouden kaders’, wanneer je dichterbij komt zul je verast worden door 350 bijzondere inzichten en leuke weetjes over Rembrandt en zijn tijd, in de context van nu. Een ideale spot voor een selfie met een gouden randje, haha.

Locatie: Museum het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4, Amsterdam

BAUT OESTERFEST – 2 februari (16:00 tot 23:00)

Oesters zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar vanaf september tot eind april zijn ze het allerlekkerst (nu dus). Vanaf 16:00 worden de eerste oesters geopend dus kom lekker borrelen, oesters slurpen en een dansje wagen.

Oesters voor €1,- (!) in de smaken:
– Klassiek: Oesters met rode wijnazijn, sjalot en citroen
– Asian: Oesters met bosui en rode peper
– Bloody Mary: Oesters met spicy tomaat

Naast oesters kun je natuurlijk genieten van de nodige alcoholische versnaperingen. Denk dan aan volop G&T’s en bloody Mary’s. En houd je niet zo van oesters? Natuurlijk zijn er ook andere heerlijke bar snacks verkrijgbaar!

Locatie: BAUT, Spaarndammerstraat 460, Amsterdam

Weekendtips amsterdam

 Final Supertrash Sale – 2 februari (11:00 – 18:00)

Wil jij een van de laatste items van Supertrash bemachtigen en heb jij de sale van afgelopen weekend gemist? Niet getreurd! Zaterdag 2 februari heb jij nog 1 kans om te scoren. Op deze dag is er namelijk een extra Final Supertrash Sale georganiseerd. Nu kun je je hier vast iets bij voorstellen, de aller-laatste-dag.. Alles gaat eruit voor spotgoedkope prijzen.

Locatie: Ruysdaelstraat 58, Amsterdam

Thuishaven Speedy J special – 3 februari (13:00 tot 23:00)

De deuren worden weer geopend voor de heerlijke deuntjes van Speedy J tijdens Thuishaven aankomende zondag, kom jij een dansje wagen en drankje halen? Dat kan dus op zondag 3 februari vanaf 13:00.

Locatie: Thuishaven, Contactweg 68, Amsterdam

Valentines market – 3 februari (12:00 – 18:00)

Valentijns dag komt eraan! nog geen cadeau? Kom op zondag 3 februari naar de Valentines Market om een mooi sieraad voor je geliefde te kopen, een mooi gedicht te laten schrijven of samen genieten van een glaasje bubbels met een oestertje erbij.

Locatie: Westergasfabriek, Pazzanistraat 33, Amsterdam

Lees ook: Waar moet je op letten wanneer je weer begint met drinken?