Eindelijk is het weekend en kunnen jij en je lover leuke dingen samen doen, maar helaas vallen die leuke dingen redelijk vaak in het water, doordat jullie in het weekend iedere keer ruzie krijgen om de stomste dingen. Herken jij dat nou ook? Dit is hoe het komt dat je in het weekend vaker ruzie maakt.

ruzie partner
Bron: Pinterest

Ruzie in het weekend

De meeste koppels krijgen in het weekend vaker ruzie dan op doordeweekse dagen, maar hoe komt dit nou eigenlijk? Dit komt doordat jullie allebei van maandag tot en met vrijdag jullie eigen dingen te doen hebben. Allemaal dingen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt, waardoor je al snel uitkijkt naar het weekend.

Maarre, over de planning kunnen jullie allebei eigen gedachtes hebben. Waar de één het liefst samen romantisch uit eten wil, wil de ander lekker samen op de bank hangen. Als al die verwachtingen dan uiteindelijk botsen, is een ruzie al gauw het vervolg. 

De oplossing

Nutteloze ruzies zijn voor niemand goed, dus het is slim om hier een oplossing voor te vinden. Gelukkig is de oplossing vrij simpel. Zo is het een goed idee om vrijdagavond alvast door te nemen wat jullie dit weekend willen gaan doen. Als de één iets anders wil dan de ander, heb je gelukkig twee dagen om hier een middenweg in te vinden.

Daarnaast is het soms ook belangrijk rekening te houden met de ander, want als je merkt dat jouw lover iets heel graag wil en heb jij daar niet zo veel zin in? Onthoud dat je ook niet ieder weekend samen hoeft te spenderen en elkaar vrije tijd moet gunnen. Jullie hebben vast wel ergens in het weekend tijd voor elkaar!

Lees ook: Dit is waarom ruzies met je partner juist voor hete vrijpartijen zorgen