Een weekendje erop uitgaan, klinkt altijd als een goed plan. Hoe lekker een nachtje in een hotel ook is, soms ben je gewoon toe aan iets anders. Voor wie een uniek nachtje weg wil en van een lekker wijntje wil genieten, hebben wij iets heel bijzonders gevonden. Op deze locatie kan je onbeperkt wijn drinken en slapen in een wijnvat!

De meest unieke hotelkamers

Dit unieke hotel bevindt zich in het Duitse Sasbachwalden. Vanaf Utrecht kost het een roadtripje van vijfeneenhalf uur voordat je in het prachtige Zwarte Woud bent aangekomen. Wie weinig zin heeft om in een oud, muffig wijnvat te overnachten, hoeft zich niet druk te maken. De wijnvaten zijn namelijk omgetoverd in superschattige hotelkamers! De wijnvaten met een inhoud van maar liefst 8000 liter zijn daadwerkelijk in gebruik geweest om wijn in op te slaan en te laten rijpen. Inmiddels hebben de vaten dus een hele andere bestemming gekregen en zijn ze helemaal geschikt om een weekendje in door te brengen.

@Schwarzwaldregioguide
@Schwarzwaldregioguide

Schlafen im Weinfass

Het hotel heet ‘Schlafen im Weinfass,’ wat letterlijk ‘slapen in een wijnvat’ betekent. Het hotel ligt in een bijzonder mooi gebied in het beroemde Zwarte Woud van Duitsland. Je hebt vanaf je hotelkamer dan ook een prachtig uitzicht op het Rijndal. Voor wie dol is op de natuur, is deze locatie zeker geen straf. Wijnliefhebbers zijn ook helemaal op hun plek in dit hotel. De wijn die wordt geserveerd, wordt in dezelfde streek verbouwd. Je kan verschillende soorten wijn proeven en de lekkerste kopen voor thuis. Je betaalt voor een overnachting voor twee personen 168 euro. Daarvoor krijg je naast de overnachting nog een uitgebreid ontbijtje, een verrassingsmand met lekkernijen en drie flessen wijn. Is één nachtje veel te kort? Boek dan gelijk een heel weekend. Wees wel snel, want de wijnvaten zijn razendpopulair!

wijnvat FEM FEM
@Schwarzwaldregioguide

Ga jij toch liever een weekendje naar de zon? Check dan deze prachtige Griekse bungalows op het water!