Nog één dagje en dan dansen we om 5 uur het kantoor uit, want: het weekend staat voor de deur. En weekend betekent feest en vooral dit weekend aangezien het Black Friday is. Wij hebben weer heel veel leuke dingen die je dit weekend kunt doen voor je op een rijtje gezet, want naast het scoren van de beste koopjes is er nog heel veel meer te doen!

Bourbon County Brand Stout drinken

De zeldzame Bourbon County Brand Stout van Goose Island was in de winkel al binnen 3 uur uitverkocht. Aanstaande vrijdag, 24 november, is jouw kans om dit bier te proeven. Om 18.00 uur wordt het fust aangebroken in de Beer Temple, die overigens als enige in Nederland een vat wisten te bemachtigen. Kom op tijd, want ze verwachten een rij. Bekijk voor alle informatie even het Facebookevent.

unnamed

Wanneer: vrijdag 24 november 2017 vanaf 18.00 uur
Waar: 
BeerTemple Nieuwezijds Voorburgwal 250, Amsterdam

Mama Makan – Autumn Soundbites

Buiten zien we aan alles dat het herfst is. De harde wind maakt de bomen kaal, het regent en het begint steeds kouder te worden. Warm jezelf daarom aanstaande vrijdag op met kruidige cocktails en herfstachtige hapjes bij de Autumn Edition van Soundbites bij Mama Makan. Een perfecte Vrijmibo, want het begint om 18.00 uur. Bovendien zijn de eerste twee cocktails van Mama zelf. Mama Makan zorgt ervoor dat de herfst je favoriete seizoen wordt.

mama-makan-weekendtips-femfem

Foto via Mama Makan

Wanneer: vrijdag 24 november 2017, van 18.00 – 21.00 uur
Waar: Mama Makan, Spinozastraat 61, Amsterdam

Sjefietshe

Eerder schreven we al over het feit dat het eerste Ceviche concept van Nederland 1 jaar bestaat en dit vieren ze goed! 8 avonden, 5 hotels en heel veel heerlijke feestjes en lekker eten. Tijdens de Hotel Tour van Sjefietshe gaan ze langs verschillende hotels om iedereen kennis te laten maken met dit heerlijke gerecht, op Amsterdamse wijze bereid. De feestelijke Hotel Tour is in volle gang, want aankomende vrijdag vindt alweer de 5e avond plaats en wel in Hotel Jansen. Wil jij een avond genieten van een heerlijk Ceviche diner, de nodige drankjes verzorgd en heel veel gezelligheid? Dan moet je hier bij zijn.

weekendtips-ceviche-femfem

Wanneer: zaterdag 25 november 2017 van 19.30 – 22.30 uur
Waar: Hotel Jansen, Valschermkade 19 Amsterdam
Tickets: €50,-. De tickets zijn hier te bestellen

Ruinart – Champagne & Art Cruise

Zijn kunst en champagne jouw ding? Dan staat dit event jou op het lijf geschreven. Tijdens Amsterdam Art Weekend organiseert Amsterdam Art deze culturele en ontspannende cruise. Je wordt verwelkomt in de Bluespoon Bar van het Andaz Amsterdam Prinsengracht, waarna je door middel van een cruise naar de Rijksakademie van beeldende kunsten zult varen. Hier zullen de studio’s van 45 kunstenaars open zijn voor het publiek. Gedurende de middag word je ondergedompeld in de Amsterdamse art scene, waar je meer te weten komt over verschillende kunstenaars van de Rijksakademie. Na deze inspirerende tour word je weer teruggevaren naar het Andaz Amsterdam Prinsengracht, natuurlijk onder het genot van een heerlijk glaasje Ruinart champi. Klinkt goed toch?

LR RU Cellers BdB 2

Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 van 16.00 – 19.00 uur
Waar:
Andaz Amsterdam, Prinsengracht 587 Amsterdam
Tickets:
€35,-. De tickets voor zaterdag en zondag zijn hier te bestellen.

Etsy Made pop-up

Etsy, bekend van haar webshops vol creatief talent van over de wereld, komt dit weekend met een local tour. Lokale Etsy verkopers zullen dit weekend in Amsterdam, Leiden, Utrecht en Maastricht hun creaties uit stallen bij de pop-ups. Normaal gesproken komt enkel op de website de creativiteit tot leven, maar ditmaal zijn de spulletjes dus ook voor een keer in levende lijven te bewonderen. De verschillende markten zullen erg divers zijn, zo vind je in Amsterdam Rebecca van Hassel met haar handgemaakte sieraden van BecciesHandmade. In Utrecht zal Magriet Kramer met handgemaakt servies te vinden zijn, in Leiden Alejandra Croes met haar unieke woonkamer decoraties en in Maastricht vind je Anina Perez, met haar prachtige rieten manden. Dus ben jij nog op zoek naar een leuk cadeautje of iets leuks voor jezelf? Ga dan zeker even langs. Wil je de precieze tijden, data en plaatsen weten? Kijk dan even op de website.

Etsy Made in NL 2.2

Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 november van 11.00 – 17.00 uur
Waar:
Amsterdam, Utrecht, Leiden, Maastricht

Super leuk om al deze weekendtips met je zus te doen, want je zus is tenslotte je beste vriendin en dit is waarom.