Je weerstand kan een lastig dingetje zijn om goed te kunnen onderhouden. Het wil nog wel eens voorkomen dat ons lichaam ons in de steek laat. Misschien heb jij dit gevoel geregeld, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. We willen ons allemaal zo gezond mogelijk voelen en niks onder de leden krijgen, maar daar moet je zelf wel een beetje voor werken.

Gelukkig zijn er heel wat dingen die jij kunt ondernemen, om ervoor te zorgen dat jij je elke dag energiek en gezond voelt.

De juiste vitamines

Vitamines doen veel meer voor je dan je misschien zou denken. Ze zijn nodig voor ons lichaam zodat we geen tekorten oplopen, onze weerstand optimaal ondersteunen en natuurlijk om gezond te blijven. Wanneer jij volop energie wilt hebben is het belangrijk dat jij zoveel mogelijk vitamines en mineralen binnen krijgt. Zodra jij een tekort krijgt aan één van deze dingen kan jij je erg slap en moe gaan voelen door de dag heen. Ons lichaam kan niet van zichzelf vitamines aanmaken en daarom is het belangrijk dat jij er een aantal bij neemt of goed gevarieerd eet. Wanneer jij een goed gebalanceerd eetpatroon hebt kom je gelijk aan al jouw vitamines en mineralen.

Beweging

Het spreekt nogal voor zich, maar beweging krijgen blijft één van de dingen die jij zeker wilt doen tijdens een lage weerstand. Bewegen kan er namelijk voor zorgen dat jij veel meer energie krijgt door de dag heen. We hebben het niet gelijk over een hele grote sportroutine, maar denk eens aan de beweging die jij krijgt op een dag. Heb jij een kantoorbaan? Ga dan een wandeling maken in jouw pauze door naar een iets verdere supermarkt te lopen. Ook kun je, wanneer jij veel met het ov reist, eens een tramhalte eerder uit stappen. Zit jij momenteel thuis, net als de meeste van ons, dan blijft het belangrijk om – verantwoord – één keer per dag sowieso even een wandeling te maken. Laat jouw hondje bijvoorbeeld eens wat langer uit of ga heerlijk joggen.

Laat stress voor wat het is

We ervaren allemaal stress in ons leven, de één nog meer dan de ander. Dit kan door veel dingen komen; familie, gezondheid, financiële problemen, etc. Deze dingen dragen bij aan enorm veel zorgen en gedachten in ons hoofd, wat leidt tot stress. Natuurlijk is het ervaren van stress iets wat je sowieso liever niet wilt, maar dit heeft ook nog eens een grote invloed op jouw weerstand. Het kan zelfs leiden tot diabetes, overgewicht en hart- en vaatziektes. Allemaal dingen waar jij juist niet op zit te wachten. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk stress uit jouw leven te verbannen. Probeer eens aan elke negatieve situatie iets positiefs te hangen, hoe lastig dit ook kan zijn. Ook is het fijn om te bedenken dat aan alles een eind komt, ook aan de rottige situatie waar jij op dat moment in zit.

Je bent wat je eet

Dit is misschien wel het belangrijkste van allemaal: voeding. Ben jij het zat om elke dag het gevoel te hebben dat jij geen energie hebt? Dan kan het handig zijn om eens naar jouw voedingspatroon te kijken. Wat eet je precies op een dag en denk je dat je daarin alle voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt? Zodra jouw antwoord nee is kun jij op zoek gaan naar een gezonde balans in jouw eetpatroon. Niemand neemt alle lekkere etenswaren namelijk van je af, je kunt gewoon nog chocolade blijven eten. Zolang je dit maar met mate doet. Als jij veel (toegevoegde) suikers op een dag eet, kan het zijn dat jouw lichaam daar op rekent. Wanneer jij besluit om wat gezonder te gaan eten is het daarom fijn om eerst wat natuurlijke suikers te blijven eten, anders snapt jouw lichaam er niets meer van. Dit kan je langzaam wat afbouwen.

Doe eens even niks

Zodra jij de hele dag bezig bent kom jij niet toe aan de juiste hoeveelheid rust in jouw dag. Iedereen heeft rust nodig, aangezien je anders overloopt van de werkzaamheden. Dit kan jou nog weleens opbreken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is belangrijk om een paar keer per dag jouw hoofd helemaal leeg te maken en even aan niets te denken. Dit zorgt ervoor dat jij alles weer op een rijtje hebt en fris verder kan gaan. Probeer ook eens één á twee keer per week een selfcare avond te houden. Je zult zien dat je hierna meer energie hebt dan normaal.