Wenkbrauwen verven: het is hot. Of je nu kiest voor donkerbruin, rood of zelfs geblondeerde wenkbrauwen, er zijn flink wat dingen waar je rekening mee moet houden. Extra definitie toevoegen aan je gezicht? Wij praten je bij over alles rondom wenkbrauwen verven.

wenkbrauwen verven

1. Het is maar tijdelijk

Wenkbrauwverf is meestal een semi-permanente kleuring die tot zes weken kan meegaan. Het vervaagt geleidelijk na verloop van tijd, waardoor het een tijdelijke oplossing is voor het veranderen van je wenkbrauwen.

2. Veiligheid eerst

Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het verven van je wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je een allergietest uitvoert voordat je de verf aanbrengt om mogelijke irritaties te voorkomen. Volg ook altijd de instructies op de verpakking en vermijd contact met je ogen. Wat we niet willen zijn knappe wenkies, maar een pijnlijke huid, toch?

3. Professionele hulp

Hoewel het mogelijk is om thuis je wenkbrauwen te verven, is het raadzaam om een professional in de armen te nemen. Een getrainde schoonheidsspecialist kan de juiste kleur kiezen die past bij jouw huidskleur en haarkleur, en de verf op de juiste manier aanbrengen voor de beste resultaten.

4. Nabehandeling

Zodra je je wenkbrauwen hebt geverfd, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de kleur langer te behouden. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon en gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen op je gezicht. Het gebruik van een wenkbrauwserum kan ook helpen om de kleur langer te behouden.

5. Alternatieve opties

Als je niet zeker weet of je echt je wenkbrauwen wil verven, zijn er andere opties om je wenkbrauwen te verbeteren. Wenkbrauwpoeder, potloden en gels kunnen worden gebruikt om de wenkbrauwen op te vullen en vorm te geven zonder de kleur permanent te veranderen. Nog wat inspiratie nodig? Wij vonden deze geblondeerde wenkbrauwen bij Juultje Tieleman ge-wel-dig staan.