Een wereld waarin we onszelf, de ander en de planeet liefhebben, lijkt je dat niet geweldig? Dat vind Madelief ook en daarom schrijft ze, om zoveel mogelijk liefde te verspreiden. Op haar Instagram vind je verhalen en gedichten waarin Madelief je graag een dosis liefde mee wilt geven. Ze zorgt goed voor je: ze vraagt je hoe vaak je tijd voor jezelf neemt en herinnert je op moederdag om je mams even flink in het zonnetje te zetten. Hoe komt Madelief aan haar inspiratie? En wat zou ze het liefst willen veranderen aan de wereld anno nu? Madelief beantwoordt met alle Liefde onze vragen.

madeliefdicht FEM FEM

Je begon met het schrijven van gedichten op Instagram onder de naam Madeliefdicht. Hoe kwam je op het idee om met die naam te schrijven?
“Ik wilde niet onder mijn eigen naam schrijven omdat ik niet wil dat het over mij als schrijfster gaat maar over de boodschap die ik achterlaat met mijn schrijfwerk. Het gaat mij om Liefde. Omdat ik al mijn teksten in het Nederlands schrijf zocht ik naar een Nederlandse naam die tevens lief en warm was. Madelief is de Nederlandse vertaling van Daisy. Het staat dicht bij mezelf en ik vind het een prachtig lief bloemetje. In de Noorse mythologie is ze de heilige bloem van Freya, god van de Liefde, schoonheid en vruchtbaarheid.”

Hoe kom je op inspiratie voor je gedichten?
“Mijn inspiratie haal ik overal vandaan en soms is het er ook helemaal niet. De natuur en koffietentjes zijn wel de plekken waar ik mijn meeste inspiratie vandaan haal. Soms heb ik veel beweging om me heen nodig en soms juist meer rust. Ook krijg ik vaak veel inspiratie op plekken waar ik nog nooit geweest ben en waar ik zelf ook echt de plek kan ontdekken. Dan voel ik me vaak verwonderd en stroomt de inspiratie vaak vanzelf.”

Schrijf op wat niet
mag worden vergeten
Deel je gedachten en 

Laat het de wereld weten!

-Madelief

Als je drie dingen mocht veranderen aan de wereld van vandaag, wat zou je dan veranderen?
“Eigenlijk zou ik één ding willen veranderen. Ik zou het bewustzijn van vele mensen willen veranderen. Als we allemaal echt bewust zouden gaan leven en ons bewust werden van onze acties, ons zouden afvragen wat de consequenties daarvan zijn voor onszelf, de ander en de planeet, en daar de verantwoordelijkheid over zouden dragen, dan zou er meer Liefde gaan stromen. En als je eenmaal die Liefde voelt, kun je geen mensen of dieren moedwillig pijn doen en zullen we om een ander en de planeet geven zoals we dat om onszelf doen, in Liefde. We zijn allen 1 namelijk.”


Dit bericht bekijken op Instagram

20 juni Wereld vluchtelingendag Een tijdje geleden ontmoette ik een jonge vluchteling in het Vondelpark, die kort voor onze ontmoeting zijn hele familie verloor en moest vluchten. Hij heeft diepste angsten gekend, het meest wrede gezien dat je je kunt bedenken en moest de plek waar hij geboren was ontvluchten, hij moest alles wat hij had achterlaten. Hij vertelde mij aan het einde van onze prachtige ontmoeting het volgende: ‘’Laat je nooit je leven ontnemen door verdriet aangedaan door een ander en stop nooit, maar dan ook nooit, met het geven van Liefde, want de wereld heeft het nodig.‘’ Ik was na deze ontmoeting vrij ontdaan en liep rond met de vraag: ‘Hoe kan iemand na zo’n vreselijke gebeurtenis nog zo vol Liefde in de wereld staan?’ Hoe kunnen wij onze deuren weigeren voor mensen in nood? Hoe kunnen wij zo harteloos zijn deze jongen en vele anderen niet te omarmen en te helpen?

70,8 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht! 70,8 MILJOEN! Liefde mensen, er is Liefde nodig op deze wereld! Heb anderen lief en zorg voor elkaar! Help de mensen die alles achter hebben moeten laten daar waar kan! Omarm ze, geef ze geloof van Liefde want in deze prachtige mensen die ooit speelde op straat zit nu de diepste angst geworteld. Liefde ♡ #madeliefdicht #liefde #vluchtelingen #omarm #heblief #unhcr #stichtingvluchteling

Een bericht gedeeld door 𝙼 𝚊 𝚍 𝚎 𝚕 𝚒 𝚎 𝚏 (@madeliefdicht) op

Heb je tips voor mensen die hun werk niet online durven te zetten?
“Ja 1 tip. Doe het! Laat je leiden door Liefde, niet door angst.”

Denk groots
Speel niet klein
Want net als kinderen

Horen we onbezonnen en
stralende te zijn

– Madelief

Ben je van plan om Madelief nog verder uit te breiden?
“Ja zeker! Mijn hoofd zit vol creatieve ideeën! Ik wil de collectie van Madeliefdicht graag uitbreiden met andere leuke en mooie producten maar ik wil me ook bezig gaan houden met het maken van een bundel en een boek! Verder wil ik graag een eigen online en offline programma maken om mensen bij te kunnen staan en te helpen in hun proces om te groeien in het leven en te helpen om Liefde toe te kunnen laten.”

Vanaf vandaag staat de website van Madelief online. De gedichten zijn als wenskaarten verkrijgbaar om alle liefde nog verder te verspreiden.

Dankjewel Madelief voor al je Liefdevolle berichten, we beginnen er zelf spontaan van te dichten.