Staat een wereldreis hoog op jouw bucketlist? Dan hebben wij goed nieuws! Viking’s Ultimate World Cruise biedt jou namelijk de kans om in hun wereldcruise 59 landen te zien in 245 dagen. Denk aan Amerika, India, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook zo exited?

wereld rondreizen

De route

Dit wordt de derde rond-de-wereldcruise van Viking en duurt maar liefst acht maanden. Nu vraag je je natuurlijk af hoe de route eruit ziet. Nou, als volgt: je begint in Londen, waagt je vervolgens door de Britse eilanden en pakt Noorwegen nog snel mee voordat je naar het westen van IJsland en Groenland vaart. Vanuit hier vaar je naar Canada en maak je daarna een stop in Boston en New York. Nadat je de kou hebt getrotseerd, vaar je richting de iets warmeren gebieden namelijk: het Caribisch gebied. Nu je hier hebt kunnen genieten, vaar je verder aar de hele kustlijn van Zuid-Amerika, Rio de Janeiro, Brazilië tot Lima en Peru. Daarna is het tijd om een kijkje te nemen in Nieuw-Zeeland en Australië. En Azië dan? Wees niet bang! Dit sla je heus niet over. Je krijgt de kans om Zuidoost-Azië en India te ontdekken. Nu het einde nadert pak je Spanje en Portugal nog snel mee voordat je weer in Londen arriveert. Klik hier voor de volledige lijst.

route

Het schip

Het schip heeft plaats voor 930 gasten in 465 passagiershutten. 245 dagen klinken waarschijnlijk erg lang om je te kunnen vermaken, maar je zult je gelukkig geen moment vervelen. Je hebt op het schip namelijk genoeg eetgelegenheden waar je gevarieerd kunt eten. Zo heb internationale gerechten in het World Cafe, regionale gerechten in The Kitchen Table, proeverijmenu’s met meerdere gangen aan de Chef’s Table en Italiaans eten in Manfredi’s. Ook kun je kiezen voor hamburgers bij de zwembadgrill en ’s middags heb je de mogelijkheid om thee te drinken in de Wintergarden. Klinkt super leuk toch?

eten

Foto’s via: viking 

Goedkoop is het helaas niet, maar dat is vrij logisch als je de kans hebt om zoveel landen te zien. De kosten beginnen bij $ 92.990 per persoon. Tip: boek je reis vóór het einde van 2018. Je ontvangt dan namelijk $ 4.000 voor leuke excursies aan wal.

Lees ook: dit zijn de populairste hipstersteden ter wereld.