IJs wordt altijd gezien als iets wat vooral in de zomer wordt gegeten, maar waarom eigenlijk? Als het iets kouder wordt blijft ijs ook lekker en al helemaal bij de lekkerste ijssalons van de wereld. Italië is wereldwijd bekend om zijn heerlijke Italiaanse schepijs, wat geheel terecht is natuurlijk. Maar naast Italië zijn er nog veel meer landen die heerlijk ijs verkopen en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Berthillon, Parijs

Parijs staat bekend om de stad van de liefde, maar vanaf nu kunnen we het het ook wel de stad van de beste ijsjes noemen. Berthillon is één van de oudste ijssalons in Parijs, al vanaf 1954 maken ze de allerlekkerste ijsjes van alleen maar natuurlijke producten. Als je een Parisienne vraagt om de beste ijssalons in Parijs staat Berthillon toch altijd wel boven aan hun lijstje.

berthillon berthillon2
Foto’s:  mrporter&dommymichelle

Adres31 Rue Saint-Louis en l’Ile, Parijs

IJsmanschap, Amsterdam

Als je geniet van een aardbeien ijsje, verwacht je ook dat hier veel van dit fruitsoort aan toegevoegd is. Helaas is dat niet altijd het geval en daarom wilde Martijn, de eigenaar van IJsmanschap, hier verandering in brengen. Hij is hiervoor naar Italië gegaan om te leren hoe je ijs moet maken. In Italië heeft hij geleerd dat je pure en authentieke ingrediënten nodig hebt om hét perfecte ijs te creëren. Er worden daarom ook geen kunstmatige kleur-of smaakstoffen gebruik, maar alleen zongerijpt fruit zodat de echte smaak van producten naar boven komt.

IJsmanschap1 IJSmanschap2
Foto’s: IJsmanschap

AdresVan Spilbergenstraat 2hs, Amsterdam

Il Laboratorio del gelato, New York

Als je niet zo weten dat het ijs hier mega goed is zou je er zo voorbij lopen. Het is namelijk niet zo’n mooie authentieke zaak, het lijkt eerder op een laboratorium zoals de naam stiekem al verklapt. Maar eenmaal binnen weet je eigenlijk al dat het goed zit er is namelijk een open (ijs)keuken. Hierdoor kun je zien hoe het ijs gemaakt wordt en al het personeel is super vriendelijk. Dit klinkt al goed hé? Wacht maar totdat je het ijs hebt geproefd, het is namelijk niet zomaar ijs. Er zijn hier misschien wel honderden verschillende smaken, inclusief aparte smaken zoals: drop, groene thee, vijgen en olijven. Roep een product en ze hebben het en als je hier één keer bent geweest kun je eigenlijk niet meer zonder.

illaboratorio Schermafbeelding 2017-09-12 om 15.54.53
Foto’s:  il laboratorio del gelato &laura_peruchi

Adres188 ludlow street (at East Houston), New York

Sweet Rose Creamery, Los Angeles

Sweet Rose’s passie is ijs maken en wilt het daarom ook zo perfect en lekker mogelijk voor jou bereiden. Bij Sweet Rose worden er iedere dag kleine porties ijs met de handgemaakt in hun ijssalon in Santa Monica. Hiervoor worden alleen de beste van de beste producten en ingrediënten geselecteerd. Zo halen ze organische melk en room van de boerderij en vers fruit bij de lokale versmarkt. En alsof dit allen nog niet genoeg is maken ze ook dagelijks eigen toppings en sauzen.

 

sweetroseeee sweeetrose
Foto’s: mrporterdinela

Adres: 7565 Beverly Blvd, Los Angeles

Heb jij ondertussen zoveel trek in ijs gekregen en zijn deze salons niet helemaal in de buurt? Niet getreurd met dit recept kun jij zelf een gezond ijsje maken.