Het is belangrijk dat jouw werkplek rustgevend en inspirerend is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om aan een leeg bureau te gaan zitten die omringd is met kale, witte muren. Maar het is veel leuker als je jouw werkplek omtovert tot een plek waar je graag bent en inspiratie uit kunt halen. Wij vertellen je op welke manieren jij je werkplek een stuk leuker kunt maken.

werkplek-femfem

Voeg een vleugje groen toe

Het draait natuurlijk allemaal om het creëren van een leefruimte. Wanneer je veel groene accenten laat terugkomen, zul je hier veel profijt van hebben. Je kunt bijvoorbeeld planten in je kamer neerzetten. Deze zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit verbeterd, maar ook je stemming en concentratie zullen verbeteren. Daarbij zijn groene tinten het meest rustgevend voor het menselijke oog, waardoor jij je kalm zult voelen.

Creëer een galerij muur

Als je bureau tegen een muur aanstaat, kun je deze natuurlijk extra leuk aankleden. Hang inspirerende quotes op of foto’s die je een goed gevoel geven. Het is namelijk wel fijn om tijdens het harde werken af en toe even op te kijken en mooie teksten en foto’s te zien.

Organiseer op een leuke manier

Om een inspirerende werkplek te creëren, is het wel belangrijk dat je alles goed georganiseerd en netjes houdt. Gelukkig kan dit ook op een leuke manier. Ruil standaard werkmappen en dozen in voor een metalen mand of een magneetbord. Vul de ruimte met spullen die je helpen bij het organiseren van je leven, en die hoeven niet altijd saai te zijn.

Maak gebruik van Pinterest

Pinterest is de ultieme plek waar jij terecht kunt voor inspiratie. Hier vind je honderden afbeeldingen met inspirerende werkplekken die jij kunt gebruik wanneer jij je eigen werkplek een opknapbeurt wilt geven. Je zult hier een hoop ideeën uit kunnen halen.

Lees hier wat de essentials zijn voor de ultieme werkplek.